Anton Radu Roman - Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita

Anton Radu Roman - Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
-10%
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 260
Categoria: Gastronomie
Preț: 67,63 lei
75,14 lei (-9,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-i spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie pentru ca sunt strict romanesti sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar si cu un nustiuce local, fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca). [...]

E vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc; o cultura se intrevede, fie ca e nascuta in bordeiele sarace ale Baraganului, fie prin stanile Marginimii si Maramuresului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii.

Nr. de pagini: 260
Anul aparitiei: 2006

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1571 sec