Cangurul. Matematica distractiva pentru clasele V-VIII, Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul

Cangurul. Matematica distractiva pentru clasele V-VIII, Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Matematica
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cel mai raspandit joc-concurs de matematica din lume, CANGURUL este un proiect de invatamant care urmareste implicarea prin joc a tuturor elevilor, nu numai a celor mai buni. Concursul solicita cunostinte generale de matematica si dezvolta logica, intuitia, rapiditatea, capacitatea de a selecta si de a lua decizii.
Lucrarea de fata contine probele date la concursul pentru clasele V-VIII incepand cu anul 1991 pana in prezent, insotite de rezolvari. Exercitiile pot fi valorificate in activitatea curenta a elevilor, in clasa sau acasa. De asemenea, pot constitui suportul pentru disciplina optionala Matematica distractiva.
Pe parcursul cartii sunt de asemenea incluse fragmente din scrisorile trimise de participantii la taberele si excursiile oferite ca premii, fotografii, rubrici din Revista taberei Cangurul. Va recomandam sa le explorati pagina cu pagina. Veti avea numai de castigat!


Problemele sunt concepute si selectate de echipe internationale de matematicieni, subiectele fiind grupate pe clase astfel: V-VI, VII-VIII. Durata concursului este de 75 de minute.

Din 2011, elevii din clasele V-VIII, au avut un test format din 40 de probleme, dintre care concurentii au avut de ales sa raspunda la 30 (la clasele VII-VIII, 10 dintre probleme au fost aplicatii ale matematicii in fizica, biologie, chimie, tehnologie). Problemele de la 1 la 10 valorau cate 3 puncte, cele de la 11 la 20 cate 4 puncte, de la 21 la 30 cate 5 puncte, iar de la 31 la 40, din nou cate 4 puncte.


Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 472

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1147 sec