Cartea secretă a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu şi cu Îngerii

Cartea secretă a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu şi cu Îngerii
-10%
ISBN: 973-86829-4-0
Anul publicării: 2005
Pagini: 13x20cm
Format: 160
Preț: 9,90 lei
11,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cartea secretă a lui Enoh - dialoguri cu Dumnezeu şi cu Îngerii.

Prezentare:

În literatura angelologică, cu toate că există o mulţime de cărţi, două opere se detaşează prin forţa divină pe care o emană: "Dialoguri cu Îngerul" de Gita Mallasz şi "Cartea lui Enoh". Ambele scrieri sunt "periculoase" şi bulversante pentru cei dogmatici, care pretind că sunt preocupaţi de spiritualitate. Pentru că ambele arată clar că se poate dialoga direct cu Dumnezeu şi cu Îngerii, fără vreun intermediar, fie el preot sau rabin. Din acest motiv, cele două cărţi sunt în mod deliberat "uitate" sau cenzurate, căci autorităţile religioase nu agreează textele care oferă o mare libertate celor care le citesc.
Unul dintre cele mai enigmatice manuscrise descoperite la Marea Moartă este "Cartea lui Enoh", text considerat apocrif de către autorităţile bisericeşti. În urma unor îndelungate controverse, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceasta a fost "cartea de căpătâi" a lui Iisus şi că El o ştia pe de rost, ceea ce explică numărul mare de pasaje din Cartea lui Enoh citate în Evanghelii.
"Cartea lui Enoh", lucrare apocrifă, reprezintă totodată una dintre cele mai vechi şi mai importante surse ale tradiţiei creştine în ceea ce priveşte descrierea îngerilor. Excepţional de moderne, cu implicaţii deosebit de importante datorită vechimii lor, dialogurile lui Enoh cu Dumnezeu şi cu Îngerii (Uriel, Gabriel, Mihail şi Rafael) reprezintă un document de importanţă capitală, care merită să fie citit de cât mai mulţi oameni.
În ceea ce-l priveşte pe Enoh, tradiţia spirituală afirmă că a fost un mare iniţiat care a trebuit să realizeze legătura între cer şi pământ. El şi-a asumat sarcina dificilă a învăţării şi ghidării oamenilor, aplanând conflicte şi îndemnând mereu la bine şi la progres. El era numit "Pacificatorul", fiind o fiinţă umană foarte evoluată spiritual. Acesta a fost probabil motivul pentru care Enoh "a fost luat în ceruri", unde a primit iniţieri şi revelaţii secrete. La revenirea sa, după cum afirmă tradiţia spirituală, "Enoh a rămas ascuns şi nici o fiinţă umană nu ştia unde anume el trăia, ce făcea şi care erau intenţiile sale".
Parte integrantă a misiunii sale a fost intensa activitate de răspândire a învăţăturilor divine. Există referiri conform cărora el ar fi scris 366 de cărţi.
În tradiţia iudaică se afirmă că "în timp ce Enoh le vorbea oamenilor, aceştia au văzut un armăsar alb coborând din ceruri, în mijlocul unui vârtej de vânt şi de praf. Enoh Ie-a spus celor ce se aflau acolo că acel armăsar a coborât din ceruri pentru a-l lua pe el într-o lungă călătorie, din care însă el nu se va mai întoarce printre oameni".

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1076 sec