Cercetarea practica de marketing (O noua editie a unei lucrari fundamentale)

Cercetarea practica de marketing (O noua editie a unei lucrari fundamentale)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Cursuri
Preț: 102,00 lei
120,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta lucrare de referinta contine o ampla trecere in revista a modalitatilor avansate de cercetare pentru adoptarea deciziilor de marketing strategic si operational. Printre caracteristicile exceptionale ale cartii se numara:

- Orientarea practica
- Abordarea in detaliu a metodologiei
- Conectarea stransa a cercetarii la problema concreta de marketing
- Modalitati extinse de analiza
- Un registru bogat de metode de masurare, procedee de esantionare si tehnici statistice, explicate simplu si oferite“gata pentru a fi folosite”Petre Datculescu este doctor in psihologie, consultant de marketing si director al institutului privat IRSOP Market Research& Consulting, intemeiat in 1990.

Aceasta carte este editia a doua a lucrarii„Cercetarea de Marketing“ publicata de autor la editura Brandbuilders in 2006.

Cartea a fost revazuta, adaugita tematic si suplimentata substantial cu in formatie practica aplicativa. Acesta este motivul pentru care titlul cartii a fost schimbat in„Cercetarea Practica de Marketing“.

De ce o noua carte despre cercetare? Ce avantaje aduce in plus noua lucrare? Primul obiectiv al cartii si indeosebi al actualei editii este apropierea mai mare a cercetarii de marketingul strategic si operational. Am folosit o abordare care mareste atat vizibilitatea, cat si valoarea legaturii dintre cercetare si activitatea practica de marketing.
Mai precis:

- Modelele de cercetare sunt prezentate pornind de la obiectivele de marketing pe care trebuie sa le serveasca si nu de la teoria si practica cer cetarii stiintifice.
 

- Directiile si modalitatile de cercetare sunt analizate in cadrul activitatilor pe care le desfasoara marketingul in elaborarea strategiei de piata si in gestionarea mixului de marketing: produsul, pretul, distributia si promovarea.

- In prezentarea cercetarilor, un accent special este pus pe modul in care problema
specifi ca de marketing dicteaza modalitatea specifica de abordare.

- Astfel, rezulta in mod clar ca metodele nu au aplicabilitate universala si trebuie alese
in stricta concordanta cu natura problemei cercetate.

- Al doilea obiectiv al cartii este sa completeze informatia academica din domeniul
cercetarii de marketing cu solutii si recomandari practice pentru realizarea
cercetarilor in cadrul marketingului real.

- Al treilea obiectiv este surprinderea evolutiilor noi. In cei 6 ani care s-au scurs de la editia precedenta, in cercetarea aplicativa de marketing au aparut domenii noi, ca de pilda cercetarea functionalitatii site-urilor web, a crescut importanta marketingului social, s-au dezvoltat tehnologiile de cercetare baza te pe internet.Actuala editie incearca sa reflecte aceste evolutii.


Dimensiune carte: 16, 5x23, 5x 4, 5cm
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 814

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1298 sec