Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte Nr. 2/ 2004

Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte Nr. 2/ 2004
-18%
ISBN: 1583-8617 (ISSN)
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 224
Categoria: Carti diverse
Preț: 13,53 lei
16,50 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Descriere:
Colegiul director: Anca Vasiliu (Paris), Alexander Baumgarten (Cluj), Bogdan Tataru-Cazaban (Bucuresti).
Revista de studii antice si medievale este consacrata istoriei filosofiei, teologiei si stiintelor in perioada Antichitatii Clasice si a Evului Mediu. Revista este publicata de Groupe de Recherches Medievales al Centre National de la Recherche Scientifique (Paris), Centrul de Studii Antice si Medievale al Universitatii din Cluj-Napoca, Colegiul "Noua Europa", Institutul pentru Studii Avansate (Bucuresti) si Societatea Internationala "Thomas d Aquino", sectia romana (Bucuresti).
Reunind nume semnificative ale domeniului, revista isi propune instituirea unei traditii de cercetare, recuperarea culturala si promovarea studiilor de filosofie antica si medievala inclusiv in strainatate (va fi distribuita si in Franta).
In numarul 2/2004, articolele sint semnate de: Jean Jolivet, Alain Galonnier, Michael Chase, Vasile Rus.

Anca Vasiliu preda filosofia antica si medievala la Universitatea Paris X-Nanterre si este cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique, Centrul de Istoria Stiintelor si Filosofiilor Antice si Medievale. Dintre volumele publicate: La traversee de l image, 1994, Du diaphane. Image, milieu, lumiere dans la pensee antique et medievale, 1997, Les architectures de l image, 1998.

Alexander Baumgarten (n. 1972) preda in cadrul Departamentului de Filosofie al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, specialitatea filosofie medievala. Traducator in limba romana al Politicii lui Aristotel. La Editura Polirom, a publicat: Filosofia politica a lui Aristotel (coord., 2002) si Sfintul Anselm si conceptul ierarhiei (2003).

Bogdan Tataru-Cazaban, vicepresedinte al sectiei romane a Societatii Internationale "Thomas d Aquino", membru al Centrului de Cercetare "Fundamentele modernitatii europene" (Universitatea din Bucuresti) si al Colegiului "Noua Europa". A mai publicat: Iter sapientiae. Studii patristice si medievale (2003), Dumitru Staniloae sau paradoxul teologiei (2003), Andre Scrima. Duhul Sfint si unitatea Bisericii. "Jurnal" de Conciliu (2004). La Editura Polirom a coordonat volumul Pluralitatea metafizicii medievale. Istorie si structuri (2005)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1610 sec