Circuite electrice in casa si imprejurimi. Colectia, poti face singur

Circuite electrice in casa si imprejurimi. Colectia, poti face singur
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 34,67 lei
43,34 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sub denumirea generica"Circuite electrice in casa si imprejurimi" se ascunde o serie impresionanta de lucrari de cablare necesare atat in interiorul locuintelor si a anexelor gospodaresti cat si in spatiile de plimbare, mai generoase sau mai restranse, menite sa ne aduca liniste in putinele clipe de ragaz pe care ni le mai poate oferi tumultul in continua crestere de intensitate al zilelor pe care le traim. Alaturi de circuitele clasice, pornind de la montarea tabloului principal si, apoi, a coloanelor principale care vor alimenta prizele si corpurile de iluminat se adauga gama bogata a noilor dotari electrocasnice ce se fac din ce in ce maI prezente in locuintele noi dar nu numai. Racordarea la reteaua de electricitate a multor tipuri de electrocasnice: uscatoare, spalatoare de vase, supraincalzitoare de apa, masini frigorifice, hote de bucatarie si ventilator pentru intreg imobilul, incalzire prin radiatie, incalzire prin podea, detectoare de fum, senzori de miscare cu alarma, sonerii interfoane, contoare de timp, termostate, antene, telecomenzi, iluminatul exterior la tensiune scazuta, iluminat piscine si SPA, automatizarea intregii locuinte, protectie la descarcari electrice etc. Pentru montarea tuturor acestor consumatori va sunt oferite schemele de legaturi, dimensionarea cablurilor, materialele cele mai indicate. Toate insotite cu exemplificari foto-color, facute pas cu pas.

Am ales sa publicam aceasta carte, aparuta in S. U. A, pentru ca ni s-a parut a fi cea mai cuprinzatoare in domeniu. S-a ajuns la aceasta concluzie dupa analiza celor cateva (pentru ca sunt multe) carti publicate in C. E. Acestea sufera, in primul rand, prin saracia de informatie care, de multe ori, il pune In Incurcatura pe un specialist care, totusi, vrea sa incerce.
Au fost si cateva retineri inainte de a contracta lucrarea americana. Doua au fost cauzele acestor retineri si anume variantele constructive ale dozelor de aparat si de legatura, ale Intrerupatoarelor si prizelor care difera de cele europene ca design desi indeplinesc functii identice, si desele referinte la tensiunile de 120V care in S. U. A. se mai utilizeaza inca, in vreme ce la noi s-a generalizat tensiunea de 220V pentru utilizarile casnice inca de la inceputul anilor '80. Nu trebuie insa, sa uitam ca titlul cartii este"Circuite electrice in casa si imprejurimi" si ca schemele acestor circuite, pe care manualul le ofera cu generozitate, sunt valabile peste tot indiferent de designul aparatelor care sunt racordate la aceste circuite si de tensiunea de alimentare. In plus, In carte s-a intervenit ori de cate ori s-a considerat necesar cu instructiuni suplimentare fata de textul original tocmai pentru a nu face loc confuziilor legate de aspectul aparatelor din fotografiile originale si aspectul celor procurate din comertul autohton. O alta  problema care ne-a preocupat o vreme este cea legata de sistemul american de cablare care difera ca design de cel european. Veti deduce repede ca peste ocean zidurile clasice din caramida peste care se aplica tencuiala, finisata la randul ei prin gletuire si vopsire nu mai sunt de actualitate. Atat peretii cat si tavanele sunt placate cu rigips sustinute frecvent de un schelet din lemn. Intrucat in spatele placilor de rigips exista suficient spatiu pentru tragerea firelor electrice la montarea de circuite noi cat si pentru scoaterea si inlocuirea unor portiuni avariate s-a renuntat la varianta tragerii firelor electrice prin tuburi din plastic sau metal (asa cum se intampla, inca, la noi) trecandu-se la utilizarea de cabluri ce au inglobate 2, 3 sau mai   multe fire care pot fi monofilare sau litate. In aceasta situatie se intelege ca o intrerupere doar pe unul dintre fire impune schimbarea intregii portiuni de cablu dintre doua doze. In rest, normele de securitate a muncii se impun peste tot cu aceeasi intensitate. Nu lucrati pe circuite sau la aparate aflate sub tensiune, nu improvizati circuite electrice care sa permita producerea de descarcari electrice la contacte imperfecte cauzand astfel incendii ale imobilelor. Inainte de a incheia, trebuie spus ca nu s-a intervenit in schimbarea fotografiilor originale si inlocuirea lor cu furnitura oferita de piata romaneasca, deoarece, bine ori nu, din ce in ce mai multi romani
vor sa lucreze si in Anglia si in S. U. A. si cine mai stie unde. In multe din aceste locuri ghidul nostru le poate fi de mare folos. In ceea ce priveste culorile firelor electrice, standardul romanesc prevede:
- pentru protectie (impamantare) -galben/verde
- pentru-nul - bleu
- pentru faza - maro
- negru, gri dar si rosu, galben, albastru, portocaliu, violet, alb, roz.

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2207 sec