Claudia Rosu, Drept procesual civil. Partea generala

Claudia Rosu, Drept procesual civil. Partea generala
-20%
Preț: 51,92 lei
64,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 358
Categoria: General

DESCRIERE

Drept procesual civil.
 
Context

Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura reprezinta expresia unui efort sustinut, care a avut scop esential, crearea in materia procesual civila a unui cadru legislativ modern care sa raspunda pe deplin imperativelor functionarii unei justitii moderne, adaptate asteptarilor sociale, precum si necesitatii cresterii calitatii acestui serviciu public.

Despre lucrare

Lucrarea cuprinde o analiza de ansamblu a institutiilor de drept procesual civil, partea generala, conform noului Cod de procedura civila. Partea generala prezinta modul in care se realizeaza judecata in prima instanta, administrarea probelor si adoptarea solutiei prin hotararea judecatoreasca, dar si felul in care se desfasoara procedura necontencioasa. Reprezinta un instrument util, in special pentru studenti, dar si pentru teoreticieni, practicieni si, de asemenea, pentru toti cei interesati de cunoasterea institutiilor de procedura civila.

Din cuprins

    principiile fundamentale ale procesului civil
    actiunea civila
    competenta instantelor de judecata
    participantii la proces
    procedura contencioasa si cea necontencioasa

Puncte forte

    abordarea temelor in functie de structura noului Cod de procedura civila
    analizeaza deciziile pronuntate de instanta de contencios constitutional corespunzatoare judecatii in prima instanta (Decizia nr. 462/2014; Decizia nr. 558/2014; Decizia nr. 169/2015; Decizia nr. 211/2014; Decizia nr. 387/2015; Decizia nr. 485/2015), dar si cele ale instantei supreme, respectiv, completul competent pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (Decizia nr. 9/2016), precum si cele pronuntate in recurs in interesul legii (Decizia nr. 8/2015 si Decizia nr. 7/2016)
    ample referinte bibliografice

Despre autoare

Claudia ROSU este doctor in drept, in prezent profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, conducator de doctorat in Drept procesual civil. Este lector I. N. P. P. A. la disciplina Drept procesual civil (din 2008), avocat in Baroul Timis (din 1992), avand peste 35 participari la sesiuni de comunicari stiintifice. Este autoare si coautoare a 29 de carti si a 110 de articole.

Nr. de pagini: 358
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.