Codul civil. Despre familie comentat si adnotat pentru uzul studentilor si al candidatilor la examenele de admitere in profesie

PRP: 55,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 52,25 lei
Diferență: 2,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Codul civil • Despre familie • comentat si adnotat

pentru uzul studentilor si al candidatilor la examenele de admitere in profesie

Gabriela Cristina Frentiu

 

Domeniul dreptului familiei este unul vast, mereu adaptabil realitatilor cotidiene, cercetat in profunzime si permanent de reputati doctrinari, bogat in cazuistica. Odata cu evolutia societatii, se dezvolta si progreseaza si relatiile dintre soti, dintre partenerii de viata, domeniul dreptului familiei fiind supus mereu schimbarilor si adaptarilor inerente.

In cadrul acestei lucrari am realizat o interpretare, o prezentare sintetica a elementelor esentiale ale normelor cuprinse in Cartea a II-a a Codului civil intitulata „Despre familie”, lucrarea fiind structurata pe tematica de la examenele de admitere in profesie. Am insotit aceasta prezentare de secvente ale practicii judiciare relativ recente, de interventiile instantei supreme prin mecanismele sale de unificare a practicii judiciare, de decizii relevante ale Curtii Constitutionale sau ale instantelor europene. S-a evitat reliefarea aspectelor controversate, inca disputate in doctrina sau jurisprudenta de dreptul familiei, care inca necesita clarificari si care, probabil, vor fi supuse atentiei instantei supreme.

Am considerat utila realizarea acestei lucrari in scopul de a oferi studentilor, absolventilor care se pregatesc sa acceada in una dintre profesiile juridice o baza facila de documentare, lucrarea respectand tematicile recente pentru examenele de admitere in profesie, publicate. In acelasi timp, consider ca lucrarea serveste si nevoii rapide de documentare, de consultare, a practicienilor aflati in permanenta sub presiunea timpului. Nu in ultimul rand, ea se poate dovedi utila oricarei persoane care doreste sa se informeze, sa aprofundeze diferitele aspecte ale domeniului, chiar daca nu poseda cunostinte suplimentare anterioare din domeniul juridic.

Cu siguranta, ideilor prezentate li se pot adauga si altele, insa am speranta ca, prin abordarea accesibila si riguros structurata, materialul ar putea constitui un instrument util de documentare pentru toti cei care, in diferitele momente ale vietii, se confrunta cu nevoia de aprofundare a domeniului vast al dreptului familiei.

 


 

 

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0736 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.