Codul fiscal actualizat 1 februarie 2010 si normele metodologice de aplicare

Codul fiscal actualizat 1 februarie 2010 si normele metodologice de aplicare
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea de fata are o structura bipartita,în sensul ca ea contine atât textele articolelor din Legea nr. 573/2003 privind Codul fiscal, cu ultimele modificari aduse prin O.U.G. nr. 109/2009, Legile nr. 329, 343 si 367/2009 cât si, subsecvent, normele dateîn aplicarea textelor respective, aprobate prin Hotarârea de Guvern nr. 44/2004, astfel cum acestea au fost modificate prin H.G. nr. 1620/2009 (M. Of. nr. 927 din 31 decembrie 2009).
Iata doar câteva dintre modificarile aplicabile de la 1 ianuarie 2010, cuprinseîn prezenta editie:
Impozit pe profit. Este reglementat regimul fiscal aplicabil societatilor europene (SE) si societatilor cooperative europene. Sunt introduse noi prevederi cu privire la operatiunile de fuziuni / reorganizare ce implica aceste companii europene.
Noile norme prezinta exemple concrete cu privire la scutirea de impozit a profitului reinvestitîn productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice. S-au introdus noi prevederi referitoare la cheltuielile deductibile.

Impozit pe venit. Sunt redefinite veniturile impozabile din cedarea folosintei bunurilor, iar tichetele de vacanta sunt incluse la categoria veniturilor salariale neimpozabile.
De asemenea, prin normele metodologice, a fost redefinita si notiunea de„venit brut”. Tot prin norme, s-a stabilit pentru PFA ca sunt considerate cheltuieli deductibile si cele efectuate pentruîntretinerea si functionarea spatiilor folosite pentru desfasurarea afacerilor chiar daca documentele sunt emise pe numele proprietarului, si nu pe numele contribuabilului;

TVA.Începând cu data de 1 ianuarie 2010, orice persoana impozabilaînregistrataîn scopuri de TVA depune lunar declaratia recapitulativa (Declaratia 390).
Sunt reglementate conditiileîn care o persoana impozabila nestabilitaîn România, dar stabilitaîn alt stat membru, poate beneficia de rambursarea TVA pentru importul si achizitiile de bunuri/servicii efectuateîn România, precum si conditiileîn care persoana stabilitaîn România poate beneficia de rambursarea TVA pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii, efectuateîntr-un alt stat membru.

Accize. Procedura de supraveghere a deplasarii intracomunitare a produselor accizabile aflateîn regim suspensiv esteînlocuita cu un sistem integrat informatizat.
De la 1 ianuarie 2010, produsele de parfumerie, confectiile de blanuri naturale, bijuteriile de aur si platina, armele si yachturile nu mai sunt supuse accizelor.
Prin H.G. nr. 1620/2009 s-au introdus si normele de aplicare ale capitolului referitor la Regimul accizelor armonizate, care vor intraîn vigoare la 1 aprilie 2010.

Taxe si impozite locale. Pentru anul fiscal 2010 sunt stabilite noi niveluri ale valorilor impozabile, impozitelor si taxelor locale si altele asimilate acestora.
De asemenea, sub fiecare articol au fost facute trimiteri la toate ordinele, instructiunile, deciziile si procedurile emise de Ministerul Finantelor Publice, ANAF sau de Comisia fiscala centrala, si care au fost publicateîn Monitorul Oficial pâna la data de 1 februarie 2010.

Anul aparitiei: 2010
Nr.pagini: 840

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1736 sec