Codul penal si Legea pentru punerea in aplicare. Actualizat la 29. 03. 2017 - Editie coordonata de Valerian Cioclei (Cod 636)

Codul penal si Legea pentru punerea in aplicare. Actualizat la 29. 03. 2017 - Editie coordonata de Valerian Cioclei (Cod 636)
-20%
Preț: 11,12 lei
13,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 214
Categoria: Cod

DESCRIERE

Codul penal a fost modificat semnificativ prin O. U. G. nr. 18/2016. Ordonanta de urgenta a fost adoptata din necesitatea transpunerii unor acte comunitare cu impact asupra dreptului substantial penal prin sporirea garantiilor oferite in cadrul procedurilor judiciare, fata de unele directive existand proceduri de infringement aflate in faza avansata.

Pentru transpunerea acestor directive au fost redactate texte cum ar fi cele referitoare la introducerea unor variante agravate ale infractiunilor impotriva libertatii si integritatii sexuale sau a celor de pornografie infantila, precum si a unor noi modalitati de comitere a unora dintre aceste infractiuni; asigurarea unor masuri speciale de protectie a anumitor categorii vulnerabile de victime, precum si asigurarea pentru victima, inca de la primul contact cu autoritatile competente, a posibilitatii de a intelege si de a se face inteleasa in vederea exercitarii ulterioare a drepturilor sale in cadrul procesului penal etc. In acelasi timp, se impune sa mentionam faptul ca interesul asupra Codului a fost sporit si de Ordonantele de urgenta ale Guvernului nr. 13/2017 si nr. 14/2017, fara insa a-l modifica in vreun fel.


Aceasta editie cuprinde si ultimele Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv Decizia nr. 6/2017 (nepublicata) privind interpretarea si aplicarea sintagmei „raporturi comerciale” din cuprinsul dispozitiilor art. 301 alin. (1) din Codul penal, Decizia nr. 7/2017 (nepublicata) privind aplicarea dispozitiilor art. 41 alin. (1) din Codul penal referitoare la recidiva, Decizia nr. 8/2017 (nepublicata) privind calitatea de functionar public a profesorului din invatamantul preuniversitar de stat si Decizia nr. 4/2017 de admitere a recursului in interesul legii (nepublicata) in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 378 alin. (1) lit. c) din Codul penal referitoare abandonul de familie.

Din cuprins

    Codul penal – Legea nr. 286/2009
    Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 (extras)
    Tabel corespondente CP – CP 1969 si alte acte normative
    Index alfabetic

Puncte forte

    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    decizii ale Curtii Constitutionale si ale ICCJ introduse sub articolele la care se refera
    recursuri in interesul legii admise pe vechiul cod care subzista in noua reglementare
    hotarari prealabile
    index alfabetic detaliat
    istoricul actelor normative

Despre coordonator

Valerian Cioclei este profesor universitar in cadrul catedrei de drept penal a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si membru al Comisiei de elaborare a Noului Cod penal.

Nr. de pagini: 214
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.