Comuniune si alteritate. Fiintarea personal-eclesiala

Comuniune si alteritate. Fiintarea personal-eclesiala
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie
Preț: 40,50 lei
45,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Mitropolitul Ioannis (Zizioulas) de Pergam reflecta profund asupra inrauririi vietii dumnezeiesti treimice in existenta umana.
Comuniunea (impreuna-fiintarea) si alteritatea (particularitatea distinctiva si unica a persoanei) este fiintarea proprie Tatalui, Fiului si Sfantului Duh, oglindita in existenta personal-eclesiala a crestinului. Fiintarea personala este vietuirea desavarsita ce reveleaza si sarbatoreste unicitatea existentei fiecarui om, in comuniune, dialog si iubire. In Hristos si in Biserica, teama existentiala de Celalalt si de ceilalti, urmare a caderii omului in pacat, se preschimba in intalnirea libera, fata catre fata, cu Dumnezeul personal si semenul-frate.
Zizioulas cauta raspunsuri la cele mai mari intrebari ale existentei umane, dintre care cea mai acuta– problema mortii. Ce inseamna ca omul are suflet nemuritor? Cum putem depasi moartea, dusmanul nostru ultim? Ce este iadul? Ce sunt chinurile vesnice si ce este fericirea vesnica? In afara comuniunii iubitoare a Dumnezeului intreit nu exista viata, caci a iubi inseamna a fi in comuniune, si a fi in comuniune inseamna a exista.
Profetic, devotat traditiei patristice pe care o interpreteaza in dialog cu preocuparile teologice si filosofice contemporane, Zizioulas reveleaza intelesul profund al crestinismului intr-o lumina inspirata de Duhul Sfant ce ne destinde intelectul si ne incalzeste inima. (Pr. dr. Liviu Barbu)


Nr pagini: 480
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1295 sec