Constantine Cavarnos, Fericitul staret Filotei Zervakos (1884-1980)

Constantine Cavarnos, Fericitul staret Filotei Zervakos (1884-1980)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie
Preț: 11,70 lei
13,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pe cand terminam volumul al X-lea din seria Sfinti ortodocsi moderni, care este inchinat Sfintilor Nicolae, Rafael si Irina din Lesbos, am inceput sa ma gandesc serios cui ii voi inchina urmatorul volum. Asfi putut incheia cu volumul al X-lea, ducand pana la capat un efort intens, de 20 de ani, necesar scrierii acestor volume si sa-mi indrept activitatea de scriitor catre alte zone importante ale vietii si gandirii. Si m-as fi oprit la acest volum, daca asfi observat vreo scadere a interesului fata de aceasta colectie. Insa interesul publicului cititor fata de toate volumele acestei serii, departe de a scadea, crestea din ce in ce mai mult.

Arhimandritul Filotei Zervakos (1884-1990) mi-a atras atentia mai mult decat toti ceilalti cuviosi de curand mutati la Domnul si care sunt socotiti de catre multi drept sfinti. El a slujit timp de 50 de ani in calitate de staretal Sfintei Manastiri Longobarda– una dintre cele mai duhovnicesti manastiri din Grecia– si a fost timp de mai multe decenii cel mai de seama duhovnic si povatuitor al acestei tari.

L-am cunoscut pe parintele Filotei nu numai din istorisirile altora, scrise sau orale, ci si personal. Inca de la prima intalnire cu el am avut simtamantul neclintit al faptului ca parintele era cu adevarat un om al lui Dumnezeu, in cel mai strict sens ortodox al termenului de sfant. Nimic nu s-a intamplat vreodata de la prima noastra intalnire, din anul 1952, care sa-mi zdruncine aceasta credinta a mea. Dimpotriva, tot ceea ce am auzit si am citit de sau despre staretul Filotei mi-au confirmat si adancit parerea.

Cartea de fata infatiseaza o istorisire pe larg (40 de pagini) a vietii fericitului Filotei, o lista completa a cartilor si pamfletelor sale prezentate in ordine cronologica, recenzii cuprinzatoare ale acestora, traduceri in limba engleza a frumoaselor articole scrise de catre staretcu privire la Sfantul Nectarie, Papadiamantis si Fotie Kontoglou, precum si numeroase texte ziditoare alese din cartile si pamfletele sale, traduse in limba engleza si bine documentate.

Constantin Cavarnos

Nr. de pagini : 155
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1442 sec