Constitutia Romaniei revizuita. Comentarii si explicatii

Constitutia Romaniei revizuita. Comentarii si explicatii
-20%
ISBN: 973-655-436-8
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 376
Categoria: Constitutional
Preț: 27,90 lei
34,88 lei (-20,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Constitutia Romaniei revizuita. Comentarii si explicatii

Prezentare:

Pentru prima data de la revizuirea Constitutiei Romaniei din 1991 este publicata o lucrare de specialitate in care fiecare articol al Legii fundamentale este explicat intr-un limbaj comun, pe intelesul fiecaruia. Autorii realizeaza un comentariu pertinent si documentat, valorificand practica judiciara a Curtii Constitutionale, cunostintele teoretice exprimate in doctrina dreptului public (international, comunitar, constitutional, parlamentar etc.), precum si bogata experienta politica. De asemenea, au fost avute in vedere dezbaterile parlamentare pe marginea Legii de revizuire a Constitutiei.
Comentariile sunt realizate, in general, pe urmatoarea structura: geneza si istoricul reglementarii, drept comparat, reglementarea actuala. Lucrarea are un caracter practic si este utila oricui este interesat in cunoasterea si intelegerea Legii fundamentale a Romaniei; dar, in acelasi timp, are si o valoare teoretica importanta evidentiata prin modalitatea de abordare a institutiilor juridice si expunerea acestora.
Prin modul in care a fost conceputa, lucrarea se adreseaza atat specialistilor, dar si persoanelor fara pregatire juridica ce doresc sa cunoasca bine Legea fundamentala.

REVIEW-URI

Rating general
5
1 review
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Da, foate bine ca s-a editat aceasta carte.

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1359 sec