Corespondenta. Freud-Jung. Sigmund Freud, C. G. Jung - Editie Hardcover

Corespondenta. Freud-Jung. Sigmund Freud, C. G. Jung - Editie Hardcover
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 68,67 lei
95,38 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Prezenta corespondenta urma sa fie publicata, conform unei dispozitii a lui C. G. Jung, abia in anul 1991, in orice caz, nu inainte de 1981. Pana atunci,"atat Freud, cat si eu vom fi personalitati, iar necesara distanta fata de evenimente va fi probabil atinsa", considera el.

In anul 1906, cand a debutat corespondenta lor, Sigmund Freud (1856–1939) publicase deja doua scrieri revolutionare, la trecerea dintre secole–"Interpretarea viselor" si"Trei eseuri asupra teoriei sexualitatii", iar Carl Gustav Jung (1875–1961) era un om de stiinta promitator, medic la prestigioasa Clinica Universitara de Psihiatrie de langa Zürich unde, sub conducerea lui Eugen Bleuler, se discutau si se aplicau deja descoperirile lui Freud. Din acest motiv, schimbul de scrisori al celor doi contine un inepuizabil material inedit privitor la aparitia unor insemnate concepte de baza ale psihanalizei teoretizate de Freud si la inceputurile cercetarii lui Jung, in sfera miturilor, precum si comentarii edificatoare asupra lucrarilor capitale pe care le pregateau cei doi corespondenti la vremea aceea.

Pe de alta parte, avem ocazia de a studia pas cu pas evolutia legendarului conflict dintre cei doi si de a ne forma o judecata proprie asupra cauzelor sale. Germenii disputei, desi multa vreme tagaduiti de catre ambii corespondenti, se gasesc deja in primele scrisori.
Corespondenta, intinsa pe parcursul a opt ani (1906–1914), documenteaza de asemenea faza de consolidare a noii discipline, in care psihanaliza incepea sa se extinda geografic, organizatoric si publicistic (prin aparitia si activitatea filialelor Asociatiei Internationale de Psihanaliza) si, mai mult de-atat, pornind din domeniul cercetarii nevrozei, sa cucereasca noi teritorii, cum ar fi arheologia, studierea miturilor si simbolurilor, teoria literaturii.


Nr. de pagini: 944
Anul aparitiei: 2015

 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

Corespondenta. Freud-Jung. Sigmund Freud, C.G. Jung (Editie Hardcover)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1971 sec