Cultura maslinului
10,78 lei
13,48 lei (-20,03%)

Cultura maslinului

Cultura maslinului
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 10,78 lei
13,48 lei (-20,03%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor

DESCRIERE

In cartea Cultura maslinului gasim urmatorele informatii:

- alegerea soiurilor
- boli si paraziti, recunoastere si combatere
- o prezentare a soiurilor de maslin pentru a face o buna alegere: aspect, conditii de cultura si utilizare culinara
- bolile si daunatorii maslinului: recunoastere si tratamente
- din gradina in bucatarie: retete suculente pentru a beneficia din plin de recolta voastra
- tot ce trebuie stiut pentru a cultiva si a intretine maslinul: cum ii plantam, totorare, protectie etc. CAnd facem taierile, udarile fertilizarea?


Cuprins:

Cuvant inainte

Generalitati

Mica istorie a maslinului
Putina botanica
Maslinul in cifre
Cumparati un maslin

Cultura, ingrijire, recoltare

Cultura maslinului
Produse din masline

ReteteCuvant Inainte

Consumatorii manifesta un interes crescut pentru produsele naturale si In special pentru produsele zise "de pamant". Este cazul ciupercilor, al vinurilor si, bineinteles pentru ulei
de masline, care face parte din aceste produse cu puternica identitate. Oleicultura franceza are cateva particularitati, oferind o gama de uleiuri foarte variata, diferind de la o vale
la alta. Ea este, de asemenea, caracterizata printr-un volum scazut de productie In raport cu vecinii sai europeni care cultiva terenuri extinse.

Totusi, cu privire la calitate, producatorii francezi au castigat Increderea consumatorilor oferindu-Ie masline si uleiuri care au adus prestigiu productiei autohtone, In asa masura Incat productia de masline si de ulei (In pofida preturilor mai ridicate decat ale celorlalte tari producatoare) nu ajunge sa satisfaca cererea.

In afara cadrului privind productia de masline si de ulei, prestigiosul maslin cunoaste de asemenea un succes In cresterea ca arbore ornamental. In sud el este omniprezent si poate fi Intalnit la fel de bine in plantatii intinse dar si in gradini, curti sau case - plantati In vase mobile.

Aceasta carte se refera la practica adoptata de cultivatorii profesionisti de maslin dar se adreseaza in mod deosebit amatorilor care vor sa-si Impodobeasca gradinile cu cativa maslini crescuti fie in vase de dimensiuni corespunzatoare fie liber dar cu posibilitati de adapost pe timpul iernii.


Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 90

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1289 sec