Cunoastere strategica in zona extinsa a Marii Negre

Cunoastere strategica in zona extinsa a Marii Negre
-25%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 33,75 lei
45,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Daca la sfarsitul Evului Mediu Marea Neagra era "placa turnanta a comertului international", dupa mai mult de o jumatate de mileniu, Marea Neagra are din nou oportunitatea de a dobandi un statut mai important in relatiile internationale, de a deveni mai degraba o punte de legatura decat o frontiera.

Intr-o era a turbulentelor si a incertitudinilor, a evolutiilor transfrontaliere, a realinierii polilor de putere si a emergentei noilor riscuri, gestionarea situatiei de la rascrucea Eurasiei necesita multa initiativa si un nou simt al raspunderii regionale. Cunoasterea este cea mai puternica resursa pentru constientizarea problemelor si urgentarea solutionarii lor. Trebuie sa depasim stadiul de intelegere ulterioara a unui eveniment, sa valorificam lectiile invatate si sa ajungem la stadiul de anticipare.

" George Cristian Maior, Directorul Serviciului Roman de Informatii  "In contextul actual al evolutiei riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii, avem certitudinea ca nicio tara nu poate face fata singura provocarilor, indiferent cat de mare si de puternica este. Astfel, obiectivul Programului privind Securitatea Marii Negre al Universitatii Harvard este de a consolida securitatea regionala prin cooperare si integrare. Misiunea sa unica este de a aduce impreuna politicieni si lideri din Zona Extinsa a Marii Negre si din unele tari din regiune, care isi desfasoara activitatea in domeniul securitatii, pentru a purta un dialog informal si sincer. Nu ne asteptam sa solutionam problemele, ci sa discutam si sa gasim solutii transparente care sunt acceptabile pentru o majoritate consolidata. Intelegem ca intr-o societate democratica este important ca lucrurile sa se deruleze deschis, iar cunoasterea este extrem de importanta si reprezinta primul pas catre luarea deciziilor. Daca obtinem informatii bune, daca producem analize bune, atunci procesul de luare a deciziilor va fi unul corespunzator." Sergei Konoplyov, Directorul Black Sea Security Program Harvard Kennedy School

Numar pagini: 252
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2342 sec