Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolulXXI

Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolulXXI
-20%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,79 lei
25,99 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea "Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI", scris de George Cristian Maior, reprezinta o colectie de eseuri privind viitorul puterii si securitatii in lumea internationala.

Analizele autorului se focalizeaza pe impactul atacurilor teroriste de la 11 septembrie, modul in care statele se confrunta in prezent cu noii actorii non-statali, transformarile prin care trec Uniunea Europeana si NATO, relatiile dintre Europa si America, dar si pe noua geopolitica a resurselor energetice, ideea de legitimitate in relatiile inter-statale sau pe evolutia diplomatiei, serviciilor de informatii si armatei in secolul XXI.

Novatoare si curajoasa in concluzii, incitanta prin subiectele abordate, captivanta prin finetea analizelor, "Incertitudine" acopera un domeniu foarte putin studiat in Romania, cel al dezbaterilor actuale in relatiile internationale. In acest sens, cartea reprezinta atat o abordare teoretica inedita, cat si un adevarat compendiu academic pentru cercetatorii in stiinte politice si relatii internationale din Romania. Titlul cartii, "Incertitudine" reflecta marea provocare cu care se confrunta atat analistii, cat si decidentii in domeniul securitatii, cea a dificultatii de a estima cum va arata lumea in secolul XXI.

Aceasta provocare poate fi insa depasita, considera autorul, prin dezvoltarea unei reale gandiri strategice pentru a putea face fata surprizelor viitorului.

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Rating general
5
2 review-uri
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
dupa ce am citit cartea mi-am dat seama cat de multe lucruri am invatat si cate usi mi-a deschis catre literatura mondiala in domeniu. intr-adevar este o carte care te imbogateste. felicitari.
5
e o excelenta incursiune in universul gandirii strategice, o desfatare pentru care au preocupari in zona relatiilor internationale si securitatii nationale
Created in 0.1979 sec