Desen si arhitectura cu DVD
71,16 lei
74,90 lei (-4,99%)

Desen si arhitectura cu DVD

Desen si arhitectura cu DVD
-5%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Arhitectura
Preț: 71,16 lei
74,90 lei (-4,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O pledoarie impotriva abandonarii desenului in arhitectura, albumul Desen si arhitectura este o lucrare pe cit de neobisnuita, pe atit de revelatoare. Dezvaluind o latura a lui Alexandru Andries mai putin cunoscuta publicului sau i aceea de profesor la Facultatea de Arhitectura si de pasionat de grafica i, albumul lansat la Editura Vellant reda schite, machete, fresce, fotografii, afise, picturi sau coperte create de studentul Alexandru Andries, pe care profesorul Alexandru Andries le comenteaza, explicindu-le rolul si importanta in formarea unui tinar arhitect.
Desen si arhitectura este in egala masura un ghid in desen si un excurs prin memoria anilor de studentie si ucenicie din timpul regimului comunist. Cititorul afla si despre tehnica portretului, si despre motivele pentru care un colaj al autorului a fost cu greu admis intr-o expozitie la Sala Dalles (fata din prim-planul colajului purta blue jeans), dar si despre aventura lucrarii de diploma a lui Andries, care a fost furata dupa o singura zi de expunere (lasind in urma un autor confuz: mindru pentru interesul manifestat, dar trist in urma pierderii).
Adresat studentilor, dar si pasionatilor de arhitectura, albumul este in acelasi timp didactic, savuros si placut ochiului. O atentionare sincera asupra pericolelor produse dei abandonarea desenului in favoarea graficii generate pe computer, un prilej de inspiratie si un instrument de studiu generos, Desen si arhitectura poate constitui primul volum al unei serii mai largi de micro-eseuri ilustrate pe teme de arhitectura.
Albumul este insotit de un DVD bonus, care contine inregistrarea VHS de la vernisajul expozitiei de arhitectura Caminul Artei 1987, la care au participat Alexandru Andries, Emil Barbu Popescu, Dorin Stefan si Viorel Simion.

Autor: Alexandru Andries
Format: 21,5 x 21,5 cm
Numar de pagini: 96

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

54,06 lei
56,90 lei (-4,99%)
Created in 0.1161 sec