Dimensiunea represiunii din Romania

Dimensiunea represiunii din Romania
-28%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 21,53 lei
29,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Volumul trateaza dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu din regimul comunist, fiind prima lucrare care abordeaza acest subiect de sine statator si prima cercetare bazata pe documentele din arhiva CC al PCR, cat si ale fostelor organe de securitate. Lucrarea reconstituie, pe baza documentelor inedite de arhiva, ca si a memorialisticii, dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu in Romania, din perioada 1948-1989, dupa venirea partidului comunist la putere, care au avut loc in baza ideologiei? luptei de clasa?.

Cercetarea arata unde si de cine a fost luata decizia unor asemenea masuri administrative, cine au fost executorii, pe cine au afectat masurile, cum au decurs operatiile de dislocare, conditiile de trai in locurile stabilite de autoritati, neregulile si abuzurile autoritatilor in inventarierea si administrarea bunurilor ramase de la familiile dislocate, scopurile unor asemenea masuri.

Cartea este insotita de o anexa documentara continand fotografii si documente in facsimil de la Arhivele Nationale ale Romaniei, Arhiva CNSAS si Arhiva Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti - Directia Instantelor Militare. Compartimentul Arhiva Cernica, relevante pentru subiectul tratat

Numar pagini: 448
Anul aparitiei: 2010
Format: 16 x 23 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1201 sec