STALINIZAREA ROMANIEI. REPUBLICA POPULARA ROMANA: 1948-1950

STALINIZAREA ROMANIEI. REPUBLICA POPULARA ROMANA: 1948-1950
-25%
ISBN: 973-571-595-3
Editura:
Pagini: 567
Categoria: Carti diverse
Preț: 26,25 lei
35,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Descriere:

Anii 1948-1950 marcheaza transformarea completa a institutiilor traditionale din Romania si inlocuirea lor cu altele noi, menite sa raspunda noii denumiri a statului: Republica Populara Romana. Desi foarte scurta, aceasta perioada a fost extrem de densa in evenimente. In numai doi ani, toate institutiile tarii au fost lichidate sau modificate radical, atat ca structura, cat si din punctul de vedere al competentelor. In primul rand, s-a institutionalizat monopolul politic al unui singur partid, care a urmarit sa transforme Romania din punct de vedere politic, economic, social si cultural dupa modelul U.R.S.S. A fost perioada stalinizarii, poate cea mai dificila si cu cele mai dureroase consecinte pentru poporul roman, in primul rand pentru elitele sale politice si culturale.

"Lucrarea de fata intereseaza pe toti cei care isi pun intrebarea si vor sa stie cum au fost inceputurile regimului comunist in Romania. Alcatuit pe temeiul regulilor bine statornicite ale cercetarii istoriei, volumul raspunde competent si documentat acestei intrebari." Dinu C. Giurescu

Nicoleta Ionescu-Gura (n. 1969 in Urziceni, Ialomita), licentiata in istorie, Universitatea din Bucuresti (1993), este doctor in istorie al Universitatii Bucuresti (2003) si consilier in cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. A publicat mai multe studii privind mutatiile survenite in Romania dupa 1944; preocuparile stiintifice au vizat, cu precadere, perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial, problematica sovietizarii Romaniei si contextul international.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1292 sec