Dreapta intelectuala. Teorii si soli de gandire ale dreptei contemporane occidentale

Dreapta intelectuala. Teorii si soli de gandire ale dreptei contemporane occidentale
-20%
Preț: 33,60 lei
42,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

„Dincolo de dimensiunea ei procedurala, care este cruciala pentru functionarea democratiei constitutionale, dihotomia dreapta–stanga include o optiune, indispensabila pentru slujirea binelui comun, in favoarea anumitor valori si principii. Aceasta carte ofera o imagine cuprinzatoare a curentelor de idei subsumate dreptei contemporane si are meritul de a pune in lumina nu numai substanta intelectuala a acestora, ci si nuantata lor diversitate. Rezulta ca dreapta nu poate fi redusa la unul sau altul dintre curentele de idei care ii dau viata. Eficienta ei la nivelul actiunii politice nu este posibila fara fuzionismul doctrinar al valorilor si principiilor complemetare.“ (Valeriu STOICA)

„O superba reusita intelectuala. Transmit, personal si public, pretuirea mea tuturor celor care au contribuit la aceasta lucrare impresionanta. Este un exemplu de luare in serios a ceea ce se cheama ideosfera si spatiu public. Nu pledoarii naive si sentimentale, ci analize competente, lucide, robust argumentate. Exact opusul discursurilor frivole, sterile, ventriloce si narcisiste care ne sunt servite dinspre stanga mai mult sau mai putin radicala dar si din zonele unui arhaism neo-romantic inchis in sine, paseist si imun la sfidarile modernitatii. Sa ne miram ca aceste doua directii se logodesc cand este vorba de atacul impotriva valorilor conservatorismului liberal? Dreapta intelectuala nu va fi digerata usor in acea parte a spectrului intelectual si politic care inca il iubeste pe Marx. Nu pentru ca nu este profunda, ci tocmai pentru ca este. Nu pentru ca nu trateaza chestiuni urgente, ci tocmai pentru ca o face. Impartasesc aceste reflectii cu cititorii cartii odata cu indemnul pentru autori de a nu osteni in ceea ce intreprind, de a nu crede ca impostura poate avea ultimul cuvant. Paietele si paiatele au existente efemere. Valorile in care credem si pe care le aparam impreuna tin de insasi demnitatea conditiei umane, deci sunt permanente.“ (Vladimir TISMANEANU)

Autorii

RALUCA ANA ALECU este doctoranda a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Filozofie. A publicat lucrari in domeniul stiintelor politice si administrative.

DRAGOS BIGU este doctor in filozofie al Universitatii din Bucuresti si asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti in domeniul eticii in afaceri.

RADU CRISTESCU este cercetator la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti si Masteratul de Politici Publice al University College, Londra.

ANCA FOTEA este masteranda la Facultatea de Istoria Artei din Tübingen, Germania. A studiat filozofia culturii la Facultatea de Filozofie din Bucuresti si la Universitatea din Tübingen.

LAURENTIU GHEORGHE este asistent universitar la Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti.

TUDOR GLODEANU este coordonator de programe la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. A absolvit Academia de Studii Economice.

SORIN MANICA este specialist in marketing. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti.

AURA MATEI este coordonator de programe la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala si doctoranda in sociologie a Universitatii din Bucuresti. Domeniul sau de cercetare este sociologia economica.

RADU NECHITA este lector universitar doctor la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, si presedinte al Centrului Independent de Studii in Economie si Drept.

OLGA NICOARA este cercetator asociat la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. Studiaza economie politica la Universitatea George Mason, Statele Unite. Ariile sale de specializare sunt economia austriaca, economia institutionala, sistemele economice comparate, economiile in tranzitie.

IRINA PAPUC este cercetator la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala. A absolvit Stiinte Politice la SNSPA si Relatii Internationale la Paris I Pantheon-Sorbona.

COSMIN VICTOR POPA lucreaza la Reteaua Europeana Impotriva Rasismului din Bruxelles. A studiat comunicare politica la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si filozofie politica la Universitatea Leiden din Olanda si la Universitatea Georgetown, Washington, D. C.

RADU SIMANDAN este doctorand la Academia de Studii Economice din Bucuresti si asistent universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Catedra de economie.

TUDOR SMIRNA este director executiv al Institutului Ludwig von Mises Romania. A absolvit Academia de Studii Economice, a studiat economie la seminarul privat Mises din Bucuresti si a obtinut diploma de Master in Economie Austriaca de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.

EMANUEL-MIHAIL SOCACIU este lector doctor la Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti si coordonator de programe in cadrul Centrului de Cercetare in Etica Aplicata al Universitatii din Bucuresti. Domeniile principale de interes academic sunt filozofia politica, etica aplicata, epistemologia stiintelor sociale.

COSTEL STAVARACHE este doctorand al Scolii Nationale de Stiinte Politice din Bucuresti si absolvent al Facultatii de Filozofie, Universitatea din Bucuresti.

VLAD TARKO este coordonator de programe la Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala si doctorand in economie la Universitatea George Mason, Statele Unite. A studiat fizica la Universitatea Hyperion si Universitatea din Bucuresti.

HORIA TERPE este director executiv al Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala si doctor in stiinte politice al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative.

MIHAI-VLADIMIR TOPAN este lector doctor la Catedra de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si presedinte al Institutului Ludwig von Mises Romania.

CONSTANTIN VICA este cercetator la Centrul de Cercetare in Etica Aplicata, Universitatea din Bucuresti, in domeniul eticii noilor tehnologii. A studiat etica si filozofie politica la Facultatea de Filozofie din Bucuresti si la Université Paris-Est Créteil.


Nr. de pagini: 464
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.