Drept comercial. Intreprinderea

Drept comercial. Intreprinderea
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 67,92 lei
84,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Drept comercial. Intreprinderea” este prima lucrare care trateaza dreptul comercial in conceptia Noului Cod civil. Desi sunt voci care constata disparitia dreptului comercial, autorul demonstreaza ca, in fapt, asistam la o„comercializare” a dreptului civil.

Intentia noii reglementari este de a reuni dreptul comercial sub reglementarea Noului Cod civil, intr-o singura ramura de drept. In locul dihotomiei drept comercial - drept civil, Noul Cod civil intentioneaza instaurarea unui sistem unitar de reglementare, raporturile juridice dintre profesionisti (comerciantii si ceilalti participanti la raporturile juridice de afaceri) urmand a fi reglementate direct si originar de Noul Cod civil. Cel putin la prima vedere, dualismul dreptului privat este abandonat de legiuitorul roman incepand cu data de 1 octombrie 2011.

In aceasta noua conceptie a dreptului comercial, care foloseste termenul de profesionist, intreprinderea joaca un rol central. In functie de existenta sau nu a unei intreprinderi urmeaza a fi calificat raportul juridic ca fiind intre profesionisti sau intre simpli particulari.

Lucrarea are un pronuntat caracter practic. Autorul explica noile institutii specifice profesionistilor (inalienabilitatea, insesizabilitatea, separatia de patrimonii, fragmentarea patrimoniului si segregarea creditorilor, fiducia, impreviziunea etc.) si noutatile aduse in materiile clasice din dreptul comercial (raspunderea statului pentru societatile din portofolii, lipsa de efecte a personalitatii juridice atunci cand aceasta este invocata cu rea credinta, modificarile aduse in materia atacarii actelor organelor persoanei juridice, disparitia capacitatii speciale de folosinta a persoanelor juridice cu scop lucrativ etc.).Numar pagini:424
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1101 sec