Insolventa:legea,regulile,realitatea

Insolventa:legea,regulile,realitatea
Preț: 165,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 870

DESCRIERE

Insolventa:legea,regulile,realitatea - Gheorghe Piperea.

Domnul Gheorghe Piperea este una dintre personalitatile de renume ale domeniului legal romanesc.
Implicarea sa in domeniul legal romanesc este complexa: pe de o parte prin activitatea practica in calitate de avocat si practician in insolventa si prin participarea la elaborarea unor proiecte de lege, pe de alta parte prin publicarea de articole si carti si prin activitatea sa didactica.
In domeniul insolventei comerciale, Gheorghe Piperea este unul dintre participantii activi la elaborarea actualei Legi a insolventei si este autorul proiectului de lege privind organizarea profesiei de practician in insolventa (devenit, ulterior, O.U.G. nr. 86/2006), precum si al proiectului Legii concordatului preventiv.
In perioada 2005-2006, a contribuit la dezvoltarea legislatiei medierii, fiind autorul sectiunii referitoare la mediere din Statutul profesiei de avocat. Gheorghe Piperea este coautor al statutului profesiei de avocat din 2004. De asemenea, Gheorghe Piperea a fost in mai multe randuri desemnat de catre Ministerul Justitiei ca expert roman pentru analiza proiectelor de lege pentru modificarea Legii societatilor comerciale (Legea nr. 31/1990). Gheorghe Piperea a coordonat echipa de consultanta juridica responsabila de elaborarea avizelor si a opiniilor juridice pentru Ministerul Sanatatii Publice, in cadrul proiectului Technical Assistance for The Revision of The Legislation on Health prin care s-au implementat modificarile aduse legislatiei in domeniul sanatatii.
Gheorghe Piperea este doctor in drept al Universitatii din Bucuresti si al Universitatii Paris I Sorbonne – Pantheon din Paris. Teza sa de doctorat (Acquis-ul comunitar european in domeniul societatilor comerciale si al pietei de capital) a fost distinsa cu calificativele maxime suma cum laudae si, respectiv, tres honorable avec les felicitations du jury, de cele doua universitati.
Gheorghe Piperea este conferentiar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Drept comercial roman si de Dreptul transporturilor, precum si al cursului de Dreptul falimentului din cadrul programului de studii masterale Dreptul afacerilor. Prin activitatea sa didactica, Gheorghe Piperea se implica activ in formarea de profesionisti in domeniul legal.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.