Economie mondiala
21,00 lei
28,00 lei (-25%)

Economie mondiala

Economie mondiala
-25%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Cursuri
Preț: 21,00 lei
28,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Economie mondiala de Florin Bonciu. La sfarsitul primului deceniu al secolului XXI lumea pare mai mica si mai interdependenta: ceea ce caracterizeaza aceasta lume mai mult ca oricand este combinatia fascinanta si dinamica de oportunitati din ce in ce mai mari si, totodata, de provocari nemaintalnite la scara globala care privesc schimbarile de clima, energia sau criza economica si financiara care depaseste Marea Depresiune din 1929 1930.
În ceea ce priveste oportunitatile, putem enumera: gratie satelitilor si telefoniei mobile comunicatiile sunt instantanee aproape cu orice punct al globului, transporturile sunt din ce in ce mai facile, tranzactiile de capital se pot face 24 de ore din 24 iar Internetul a apropiat si a indepartat in acelasi timp oamenii. O serie de descoperiri stiintifice sunt pe punctul de a fi introduse in circuitul economic si sunt gata sa modifice viata de zi cu zi in domenii care pornesc de la energie, biotehnologie si clonare, pana la realitatea virtuala.Într un viitor care a inceput deja imbracamintea, hrana, modul de a munci si chiar divertismentul se bazeaza pe tehnologii care nu existau acum doua sau trei decenii.
Pe de alta parte, se manifesta tot mai pregnant si provocari care adesea pot parea infricosatoare: clima se modifica mult mai rapid decat se credea in general, energia clasica este in curs de epuizare, bursele se prabusesc si banci sau firme reputate dau faliment, in vreme ce terorismul continua sa fie o realitate pentru mult prea multi oameni, in mult prea multe tari. Desigur ca oamenii cauta solutii la toate aceste probleme, dar este clar faptul ca identificarea acestor solutii va lua timp, iar rezultatele nu vor fi accesibile pentru toti. Lumea de maine va avea castigatori, dar, in mod clar, va avea si perdanti.Într o anumita masura, dar nu in totalitate, depinde de fiecare in ce tabara se va afla.
Aceasta lume complexa si in transformare este lumea in care studentii de azi se pregatesc pentru a deveni specialistii maine, fie ca se vor ocupa de comert exterior, transporturi, asigurari, operatiuni bancare, informatica, marketing sau management.
Pentru a asigura o privire de ansamblu asupra acestei lumi in schimbare, cursul de fata urmareste sa prezinte devenirea economiei mondiale ca proces istoric, precum si pe principalii actori care se manifesta in spatiul mondial.
Un accent deosebit se pune pe ideea de dinamica, de schimbare continua a pozitiei relative a tarilor si gruparilor economico politice pe esicherul mondial.
Dupa prezentarea principalilor actori ai economiei mondiale (tarile dezvoltate, tarile in dezvoltare, entitatile rezultate prin integrarea economica interstatala si societatile multinationale), prezentarea se orienteaza spre interactiunile dintre acestia manifestate sub forma relatiilor monetare internationale, a relatiilor comerciale, a fluxurilor de capital si a celor de investitii straine directe.
Fara a renunta la traditia indelungata si intru totul onorabila din Romania a abordarilor universitare privind economia mondiala, acest curs incearca o anumita armonizare cu discipline universitare specifice lumii anglo saxone, cum ar fi„International Economics” si/sau„International Business”.

Anul publicarii: 2009
Autor: Florin Bonciu
Nr.pagini: 237

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1610 sec