Elemente de drept notarial. Editia a III-a, Ioan Les

Elemente de drept notarial. Editia a III-a, Ioan Les
-20%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 35,92 lei
44,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea reprezinta un curs universitar indispensabil pentru formarea viitorilor juristi, cu deosebire a notarilor publici. Utilitatea unei atari lucrari este incontestabila si pentru toti juristii interesati in cunoasterea principalelor reguli si proceduri notariale.

Necesitatea unei noi editii

Modificarea substantiala a Legii nr. 36/1995 prin Legea nr. 77/2012 a revolutionat in mare masura dreptul notarial, imprejurare in care s-a dovedit extrem de utila publicarea unei noi editii a cursului de drept notarial, mai ales dupa republicarea legii din 2013. Noua editie nu are pretentia unei monografii si nicidecum a unui veritabil Tratat de drept notarial, ci reprezinta o analiza a institutiilor notariale in lumina ultimelor modificari legislative aduse in materia profesiei de notar public si a noilor proceduri notariale.

Din cuprins

    prezentarea Dreptului notarial in contextul legislativ actual: notiune, obiect, izvoare
    principiile activitatii notariale
    organizarea activitatii notariale
    competenta in materie notariala
    Statutul notarului public
    proceduri notariale
    controlul activitatii notariale

Puncte forte

    analiza institutiilor notariale conform ultimelor modificari legislative aduse in materia profesiei de notar public si a noilor proceduri notariale
    abordare in contextul multiplicarii si diversificarii raporturilor civile interne si internationale
    prezentare sintetica pe institutii de drept notarial sustinuta de explicatii succinte
    elementele de teorie sunt completate cu aspecte practice din activitatea notariala
    formulare folosite in activitatea notariala

Despre autor

Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii“Lucian Blaga” din Sibiu. Autor a mai multor lucrari cu caracter monografic, a unui Tratat de drept procesual civil, a unui Comentariu a NCPC si a peste 150 de studii si articole publicate in reviste de specialitate din tara si strainatate. Doctor honoris causa a Universitatii“1 decembrie 1918” din Alba Iulia si a Universitatii“Petru Maior” din Targu Mures. Membru al Consiliului Stiintific al Institutului International de Procedura civila si Executare Silita.

Public tinta

Lucrarea se adreseaza studentilor Facultatilor de drept, absolventilor acestora, masteranzilor, precum si tuturor celor care doresc sa-si perfectioneze cunostintele spre a accede la profesia de notar public. Totodata, poate constitui un instrument util si pentru notarii publici, pentru judecatori, avocati, dar si pentru toti cei interesati de continutul si semnificatia institutiilor notariale, indeosebi a noilor proceduri introduse recent in legislatia romaneasca.Numar pagini:216
Anul aparitiei:2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1358 sec