Excelsior - Alexandru Macedonski (Biblioteca pentru toti)

Excelsior - Alexandru Macedonski (Biblioteca pentru toti)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Poezie
Preț: 10,71 lei
13,39 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul de fata, intitulat Excelsior, o generoasa antologie a poeziilor lui Alexandru Macedonski, incearca sa ofere publicului imaginea cat mai cuprinzatoare a zonei ce a conferit autorului celebritate, adica a poeziei sale; se regasesc aici toate piesele reusite ale lui Macedonski, alaturi de altele doar reprezentative pentru o anumita perioada a creatiei poetului.

Poezia in limba romana reflectata in volumul nostru nu a reprezentat nici pe departe singura preocupare a unui autor proteic, prolific, solicitat de variate orizonturi: Macedonski a scris versuri in franceza, a tradus din poeti francezi, a compus proza – uneori la nivelul celor mai bune dintre poeziile sale –, a fost, de asemenea, autor dramatic, cu unele piese interesante (de exemplu Moartea lui Dante); in fine, jurnalist agitat si productiv, a urmarit atent evolutia literaturii noastre si a publicat unele articole de interes teoretic deosebit, prime formulari in limba romana ale doctrinei simboliste. Aceste aspecte, variate si policrome, alcatuiesc personalitatea pitoreasca a lui Macedonski, desi in constiinta publica el s-a impus mai ales ca poet.

Proza sa, ca si partea cea mai interesanta a teatrului au fost compuse vizibil de un poet si au ramas primordial "poetice". Marturia suprema a originalitatii lui este poezia. Prin cateva capodopere, el ramane singurul poet roman de la finele secolului al XIX-lea care a propus o viziune complet diferita de cea eminesciana si a intrezarit directia in care avea sa evolueze literatura noastra din secolul XX.

MIHAI ZAMFIR

Format: 12 × 21 cm
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 304

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1556 sec