Poezii si proza (Alexandru Macedonski)

Poezii si proza (Alexandru Macedonski)
-34,9%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Poezii
Preț: 4,88 lei
7,50 lei (-34,93%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Plasata in colectia Clasici Romani cartea de fata se alatura celorlalte prin care se valorifica potentialul creativ al poporului roman prin reprezentati de seama. Prin cuvantul clasic se poate intelege clasicismul ca si curent literar dar si o valoare perena ce strabate timpul si care prin repetitie constanta se pastreaza in constiinta unei comunitati. Desfasurarea existentei in cercul stramt intre viata si moarte pastreaza constiinta treaza unui popor,a unei natiuni in concertul culturii universale.

Colectia Clasici Romani nu face altceva decat sa reinvie cateva din cele mai importante creatii artistice ale celor ce au plasat valorile nationale in context universal si sa refaca astfel geneza si moartea pentru a se pastra vie viata spirituala. Volumul Poezii si proza semnate de Alexandru Macedonski prin structura lui cuprinde grupaje intitulate pe rand Poezii publicate in 1822, Excelsior din anul 1895, Flori sacre din anul 1912, Poemul rondelurilor din anul 1927 grupand 142 de texte poetice dar si un grupaj numit Din periodice cu 3 texte inedite si Postume cu 5 texte poetice.In cuprins descoperim intr-un capitol dedicat Prozei 5 texte epice.
De asemenea cartea cuprinde repere biobibliografice,unde sunt evidentiate cateva din cele mai importante momente ale vietii si creatiei lui Alexandru Macedonski si referinte critice ce pot fi valorificate in discutarea operelor recomandate de cuprinsul cartii. Grafica este in acord cu intreg continutul cartii descoperindu-se cu fiecare pagina migala si talentul de artizan, care strabat timpul si reusesc sa-l invinga.Poeziile cuprinse in acest volum se circumscriu tematicii fundamentale din lirica sa de la cea a timpului ce se scurge inexorabil si continuand cu istoria,natura si dragostea sau cosmogonia,al nasterii,al genezei, omul plasat in cadrul universului cosmic.


Format: 13x20 cm
Legatoria: brosata
Nr. pagini: 208

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3194 sec