Exercitii si probleme pentru concursul de matematica"Euclid"clasele III-VIII. Editia a XII-a

Exercitii si probleme pentru concursul de matematica'Euclid'clasele III-VIII. Editia a XII-a
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Matematica
Preț: 8,00 lei
10,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Concursul de matematica EUCLID a luat fiinta in anul 2001, la initiativa profesorilor de matematica de la Liceul Teoretic„Vasile Alecsandri” din Iasi. Denumirea acestuia provine de la numele celebrului matematician grec care a pus bazele geometriei plane si spatiale si ale aritmeticii. Insemnata sa opera, Elemente, alcatuita din 13 capitole a constituit, timp de doua milenii, cartea de capatai dupa care s-a predat matematica. A fost tradusa in aproximativ 300 de limbi, fiind cea mai citita carte din lume.
Euclid a adus multe contributii originale: a enuntat teoreme noi: teorema catetei, a inaltimii (unui triunghi dreptunghic), a concurentei mediatoarelor unui triunghi, a reciprocei teoremei lui Pythagoras, a teoremei impartirii cu rest (pentru numere naturale), a descompunerii in factori primi a unui numar intreg (pozitiv); i se datoreaza notiunile de semidreapta, tangenta (la o curba), cerc mare (al unei sfere), puterea unui punct fata de un cerc sau o sfera, ca si denumirile de paralelogram, poliedru, prisma, tetraedru, a formulat definitii– cele pentru cerc si sfera ramanand in uz.
Concursul EUCLID se adreseaza elevilor din clasele III-VIII la Scolile Generale din judetul Iasi, iar anul acesta se afla la cea de a XI-a editie. Organizatorii si-au propus ca, prin acest eveniment, sa stimuleze spiritul COMPETITIV al elevilor si sa le dezvolte nevoia de cunoastere si intelegere. Concursul se bucura de aprecierea participantilor pentru probele la care au posibilitatea sa intre in competitie:
- proba individuala– ofera posibilitatea fiecarui participant de a-si demonstra competentele dobandite in domeniul matematicii.
- proba pe echipaje– dezvolta abilitatea de a lucra in echipa si da posibilitatea fiecarei echipe de a promova imaginea scolii.
Elevii din clasa a IV-a cu rezultate foarte bune la concurs au posibilitatea sa se inscrie la Liceul Teoretic„Vasile Alecsandri” fara a mai sustine examenul de admitere in clasa a V-a.
Festivitatea de premiere are loc, in fiecare an, la Universitatea„Al. I. Cuza” Iasi.
Parteneriatul dintre Liceul Teoretic„Vasile Alecsandri” si Universitatea„Al. I. Cuza” Iasi demonstreaza inca o data aprecierea de care se bucura Liceul Teoretic„Vasile Alecsandri” in comunitatea educationala.

    Argument
    Programul de desfasurare al concursului
    Comisia de concurs
    Autori
    Subiecte date la editiile anterioare
    EDITIA a XI-a
    EDITIA a X-a
    EDITIA a IX-a
    EDITIA a VIII-a
    EDITIA a VII-a
    EDITIA a VI-a
    EDITIA a V-a
    Probleme si exercitii propuse
    Clasele a III-a si a IV-a
    Clasa a V-a
    Clasa a VI-a
    Clasa a VII-a - algebra
    Clasa a VII-a - geometrie
    Clasa a VIII-a - algebra
    Clasa a VIII-a - geometrie
    Indicatii si raspunsuri
    Clasele a III-a si a IV-a
    Clasa a VII-a - algebra
    Clasa a VII-a - geometrie
    Clasa a VIII-a - algebra
    Clasa a VIII-a– geometrie
    BibliografieAnul aparitiei: 2012
Format: 13.5x20 cm
Nr.pagini: 138

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1469 sec