Explicatii preliminare ale noului Cod penal. Volumul. II - Articolele 53-187

Explicatii preliminare ale noului Cod penal. Volumul. II - Articolele 53-187
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Cod
Preț: 67,50 lei
75,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Autorii au decis sa publice aceasta lucrare de comentarii ale noului Cod penal sub titlul de"Explicatii preliminare ale noului Cod penal", tinand seama ca acest Cod adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, pana la intrarea sa in vigoare, va mai putea suferi modificari, modificari posibile in situatii temeinic justificate asa cum prevede Art. 56 alin. (11) din Legea nr. 24/2000, modificata si completata prin O.U.G. nr. 61 din 3 iunie 2009.

In esenta, aceste explicatii, chiar preliminare, cuprind o analiza profunda a continutului noilor dispozitii, cu trimitere atat la doctrina, cat si la solutiile instantelor care au ramas valabile in raport cu noile prevederi.

De asemenea, aceasta analiza cuprinde si unele observatii critice la adresa legiuitorului, ca si unele propuneri de lege ferenda sugerate de aceste explicatii critice, spre a stimula pe noul legiuitor sa aduca modificarile corespunzatoare dispozitiilor din noua lege, asigurand astfel stabilitatea si coerenta politicii represive penale, garantie hotaratoare a respectarii drepturilor fundamentale ale destinatarilor legii penale si a intaririi ordinii de drept in perioada pe care o strabatem.


Autor: Teodorescu Vasile , Constantin Sima , Ion Ristea
Ed. coord. de: Antoniu George
Autor: Ioana Vasiu , Adina Vlasceanu , Alexandru Boroi , Bogdan Nicoale Bulai , Costica Bulai , Danes Stefan , Constantin Duvac , Ketty Guiu , Constantin Mitrache , Cristian Mitrache , Ioan Molnar
Data aparitiei: Noiembrie 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1480 sec