Familia în dezordine
18,00 lei
25,00 lei (-28%)

Familia în dezordine

Familia în dezordine
-28%
Preț: 18,00 lei
25,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
ISBN: 973-707-074-7
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 184
Categoria: Familie

DESCRIERE

Familia în dezordine.

Descriere:

Deconstruită, refăcută, monoparentală, homoparentală, artificial zămislită, familia occidentală este astăzi supusă unei mari dezordini din care decurg, după cum ni se explică, destule catastrofe: copiii violatori şi violaţi, profesorii maltrataţi, periferiile cuprinse de delincvenţă. Epoca noastră generează totodată o angoasă profundă: dezorientată de pierderea autorităţii tatălui, mutilată de liberalizarea moravurilor, zdruncinată de precaritatea proprie economiei moderne, familia ne apare ca fiind din ce în ce mai puţin capabilă să transmită valorile pe care le-a întruchipat vreme îndelungată. Or, în acelaşi timp ea nu a fost niciodată revendicată mai mult ca acum drept lăcaşul prin excelenţă al deplinei dezvoltări individuale.
Din moment ce tatăl nu mai e tată, femeile controlează procreaţia, iar homosexualii au posibilitatea de-a intra în procesul filiaţiei, familia nu este oare în cele din urmă condamnată şi, o dată cu ea, posibilitatea fiecăruia dintre noi de-a ne construi ca subiect?
Această carte este dedicată înţelegerii acestei dezordini, elucidării misterului acestor tulburări şi imaginării viitorului.

Elisabeth Roudinesco este istoric şi conferenţiar la Ecole Pratique des Hautes Etudes. De acelaşi autor, Editura TREI a mai publicat şi: Jacques Lacan. Schiţa unei vieţi, istoria unui sistem de gândire; La ce bun psihanaliza; Dicţionar de psihanaliză (în colaborare cu Michel Plon); Întrebări despre ziua de mâine. Psihanaliză şi deconstrucţie (împreună cu Jacques Derrida).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.