Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor

Partea intunecata din noi insine. O istorie a perversilor
-28%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Oare, vrand sa eradicam perversiunea nu punem in pericol o distinctie fundamentala pentru civilizatia noastra, si anume distinctia dintre bine si rau?

Cartea isi propune sa schiteze– din punct de vedere cultural– istoria comportamentului pervers. Scopul autoarei este sa smulga eticheta de pervers din contextul exclusiv al sexualitatii in care a fost plasata pana acum si sa-i confere o abordare mai larga.
Istoria omenirii ne ofera diverse modele de atitudini considerate deviante sau extravagante, pe motiv ca ele se abat de la norma si incalca asa-zisa ordine naturala a lumii.
Fiecare epoca aduce in scena propria figura exemplara de pervers: ascetul, respectiv martirul (in epoca medievala); libertinul sau depravatul la Sade (in secolul al XVIII- lea); copilul care se masturbeaza, femeia isterica, homosexualul (in secolul al XIX-lea); nazistul, apoi teroristul (in secolul XX) etc.

Specialista in istorie si cercetatoare la Universitatea Paris VII, Elisabeth Roudinesco este autoarea unor tratate de referinta: Istoria psihanalizei in Franta, Intrebari despre ziua de maine. Psihanaliza si deconstructie (scrisa impreuna cu Jacques Derrida), Jacques Lacan, Dictionarul de psihanaliza (realizat impreuna cu Michel Plon) si Familia in dezordine.

Nr. de pagini: 224

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

18,00 lei
25,00 lei (-28%)
Created in 0.1174 sec