Fara dogma volumul I si II
26,18 lei
34,90 lei (-24,99%)

Fara dogma volumul I si II

Fara dogma volumul I si II
-25%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza Diversa
Preț: 26,18 lei
34,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 „S-a spus ca Polonia ar fi moarta, secatuita, inrobita, dar iata aici dovada vietuirii si a triumfului ei. Ca si Galileo, oricine va fi obligat sa gandeasca: E pur si muove cand, in fata ochilor intregii lumi, acest omagiu va fi acordat insemnatului patrimoniu al Poloniei si geniului sau.

Acest omagiu nu mi-a fost acordat mie - pentru ca pamantul Poloniei este roditor si nu duce lipsa de scriitori mai buni decat mine -, ci patrimoniului polonez si geniului polonez.”

Henryk Sienkiewicz, Discurs rostit la Banchetul Nobel,

Stockholm, 10 decembrie 1905

 

„Romanul Fara dogma (1891) a aparut in momentul in care in literatura polona se constatau primele simptome ale neoromantismului. Noutatea si moda erau legate de intreaga atmosfera a sfarsitului de veac, definita prin expresiile decadentism sau fin de siècle.”

Julian Krzyzanowski

 

„Care dintre contemporanii nostri n-a cetit, nu cu ochii, ci cu bataile inimii sale, ceva macar din operele omului [...] care, in Fara dogma, a creat acel chip al Anielcei, superior tuturor figurilor de blande femei jertfite care ratacesc prin paginile scrisului modern?”

Nicolae Iorga

 

„Am citit Fara dogma cu mare placere. Este, fara indoiala, un roman interesant si inteligent, plin de reflectii, de aforisme si de analogii cu Hamlet si Empedocle, […] dar totul se desfasoara intr-o atmosfera atat de calda si pitoreasca, incat parca ai vrea sa te insori cu Aniela si sa iei micul dejun la Ploszów.”

Anton Pavlovici CehovNumar pagini:592
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Polonia, Roman

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1398 sec