Henryk Sienkiewics - Premiul Nobel pentru literatura 1905. Pan Wolodowski

Henryk Sienkiewics - Premiul Nobel pentru literatura 1905. Pan Wolodowski
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 71,52 lei
89,40 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Personaje extraordinare, comploturi, aventuri care te tin cu sufletul la gura, Pan Wolodowski este volumul de incheiere a trilogiei (Prin foc si sabie, Potopul). Wolodowski supranumit micul cavaler, mai intai stand in umbra lui Skshetuski apoi a lui Kmita devine, in acest ultim volum, un mare erou polonez. Nici un alt personaj din ,,Trilogie" nu este atat de universal precum Wolodowski. Este o formidabila poveste romantica in care dragostea pasionala pentru Basia se combina puternic cu viata de soldat si datoria fata de tara face sa bata puternic inimile cititorilor. Iar acesti indragostiti infrunta impreuna, in fruntea ostilor poloneze, turcii invadatori si Hoarda Tatara, ramanand neclintiti ca o stanca in apararea Poloniei, bisericii si a lui Dumnezeu. Marile opere literare sunt construite pe astfel de teme iar Sienkiewicz demonstreaza inca o data o forta creatoare coplesitoare care a afost atinsa de putini scriitori.

Atunci cand literatura unui popor este bogata si inepuizabila, existenta lui esye asigurata, pentru ca floarea civilizatiei nu poate creste in pamant sterp. Dar in fiecare natiune se nasc genii rare, care concentreaza in ele spiritul propriilor popoare. (...)
Un astfel de reprezentat al literaturii si culturii intelectuale ce apartin unui popor este omul caruia Academia Suedeza i-a acordat in acest an (1905) Premiul Nobel. El se afla aici si se numeste Henryk Sienkiewicz.


Setul contine un roman editie de lux, brosura biografica si bibliografica autor, menu banchet, CD cu alte volume in format e-book& informatii suplimentare

Anul aparitiei: 2011
Coperti cartonate
Nr.pagini: 334

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

15,30 lei
18,00 lei (-15%)
10,73 lei
14,90 lei (-27,99%)
26,18 lei
34,90 lei (-24,99%)
Created in 0.1283 sec