Fenomenul VANGA
12,75 lei
15,00 lei (-15%)

Fenomenul VANGA

Fenomenul VANGA
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Ezoteric
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Testamentul Vangai:
In ultimele zile de viata Vanga i-a permis cunostintei sale, Boika Tvetkova, care era psiholog si ziarist, sa scrie o carte despre ea, sa dea publicitatii toate fotografiile si inregistrarile cu ea din ultimii douazeci de ani. Inainte de a muri, Vanga i-a spus acesteia: Nu te teme, Boika, eu voi fi cu dumneata intotdeauna, nu te voi parasi niciodata! Astfel, fenomenul secolului XX va persista si dupa moartea Vangai...
- Cand, impreuna cu o prietena de-a mea, m-am dus la Vanga, povesteste Boika Tvetkova, eram foarte sceptica. Vazandu-ma in pragul casei sale, Vanga mi-a spus: Dumneata nu crezi in ceea ce spun eu, dar, cu toate acestea, toata viata ai sa te gandesti la ceea ce ti-am spus. Asa a si fost.
Vanga mi-a spus ca fiica mea este bolnava si ca ea trebuie botezata in ziua Sfantului Petru. Pe atunci, botezul, in Bulgaria, ca si, de altfel, in Rusia, era interzis oficial, mai ales ca eram membru de partid. Insasi Vanga a cazut de acord sa fie nasa de botez a fiicei mele si, astfel, am devenit prietene.
Oamenii se atasau repede de Vanga. Ardeam de nerabdare s-o intreb despre toate, dar ea nu raspundea la intrebarile directe. Nu te grabi, Boika, vei afla despre toate la timpul cuvenit, spunea ea. Vanga mi-a permis sa fiu prezenta la toate intalnirile ei cu oamenii, sa fac notite, sa fotografiez. De obicei, ea nu permitea asa ceva nimanui. Imi amintesc ca savantii din laboratorul lui Lozanov au hotarat sa toarne un film despre Vanga si, pentru aceasta, au facut o gaura speciala in peretele din odaia vecina si au instalat acolo o camera de luat vederi. Vanga a rabdat trei zile, spunand mai apoi: Crezi ca, daca-s oarba, eu nu vad ceea ce se intampla S-a constatat atunci ca intreaga pelicula era curata.
Vanga era foarte tacticoasa, atenta la ceea ce spunea. Inainte de a rosti o fraza, medita bine asupra ei. Din frageda copilarie s-a obisnuit sa aiba grija de cei dragi, fara sa ceara nimic pentru sine. Ajutandu-i pe unii bancheri, pe unii oameni de afaceri, ea nu miza pe o recompensa anumita; putea doar sa le sugereze sa-i aduca o basma.
Primea cate o multime de vizitatori in zi, fara sa respinga aproape pe nimeni. Vanga incepea intalnirea cu vizitatorii sai facand cunostinta cu rudele acestora, care nu mai erau in viata, considerand ca sufletele lor ii insotesc pe cei vii. Putea sa dea informatii despre om, avand in fata o bucata de zahar sau o floare. Chiar si Hristos nu-i primea la el pe toti, spunea Vanga, daca se intampla sa nu-l poata primi pe cineva...
... Boika Tvetcova povestea ca Vanga a avut multe intalniri si cu oameni deosebiti, despre care nu se putea sa vorbesti atata timp cat ea era in viata.
- Aflandu-se deja in spital (Vanga a fost internata in spitalul guvernului, unde a petrecut noua zile, pana cand a decedat), ea a facut ultimele zece prorociri rudelor si prietenilor ei, povesteste Boika Tvetcova, acestea insa au fost niste prognoze personale. Astfel, Vanga spunea ca Bulgaria trebuie sa pastreze relatiile cu Rusia. Ea vorbea cu dragoste despre Rusia, numind-o Rusia-mama, amintindu-le oamenilor ca aceasta tara a eliberat poporul bulgar de dusmani de patru ori. Dar asa cum cele cinci degete de la mana nu sunt toate la fel, tot asa si tarile se deosebesc unele de altele. Noi trebuie sa ne invatam a respecta alte state, ne invata Vanga. Conform previziunilor Vangai, peste trei ani in Bulgaria se asteptau schimbari mari.
- Boika, se spune ca Vanga timp de mai multi ani a fost grav bolnava, ca a suportat cateva hemoragii cerebrale si ca, in ultimele luni, a fost in coma... - Vanga stia totul despre ea. Inca acum patru ani, ea m-a chemat si mi-a spus ca are cancer la san, rugandu-ma sa nu spun nimanui despre aceasta. La rugamintea Vangai, rudele au izbutit sa intruneasca un consiliu al celor mai cunoscuti specialisti, dar ea a refuzat sa fie operata. A acceptat sa administreze doar analgezice.
-Vanga a fost constienta pana in ultimele clipe ale vietii sale. Nu a trecut prin starea de moarte clinica. A fost internata in spital cu doar noua zile inainte de a muri. In afara de cei apropiati, n-a primit pe nimeni. Vanga si Dimitr au avut doi copii adoptivi: o fata, pe care au adoptat-o cand avea un anisor, si un baiat, pe nume Mitko. Actualmente, Dimitr Volcev este procurorul orasului Petrici. El s-a aflat langa mama adoptiva pana in ultimele clipe ale vietii ei.
La 10 august, sambata seara, ea mi-a spus: Noi ne vedem pentru ultima oara. Maine, la ora 10 si 10 minute, eu nu voi mai fi aici. Mai mult sa nu vii la mine. Eu nu vreau sa ma vezi moarta. Se spunea ca creierul Vangai a fost luat de savanti pentru a fi supus cercetarilor, ceea nu este adevarat. Nu i-au facut nici chiar autopsie. Conform testamentului Vangai, de corpul ei neinsufletit nu avea dreptul sa se atinga nimeni.

Anul aparitiei: 2009
Nr. pagini: 230

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1390 sec