Fericita Eufemia a Serbiei. Viata unei starete apostolice

Fericita Eufemia a Serbiei. Viata unei starete apostolice
-10%
Editura:
Categoria: Curs
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prin firea lor, femeile sunt chemate sa oglindeasca duhul nelumesc in lumea aceasta vremelnica. Desi adeseori ascunse de privirea obisnuita, prin virtutea smereniei lor, sfintele si dreptele femei au luminat duhovniceste calea catre taramul ceresc in toate timpurile. Intre ele straluceste chipul acestei eroine din zilele noastre, Fericita Eufemia de la Ravanita, asa cum este infatisata in biografia de fata, scrisa cu dragoste de credincioasele ei fiice duhovnicesti.
Maica Eufemia a avut un minunat farmec si tarie a duhului. Infatisarea sa din afara era oglindirea inclinatiei sale spre rugaciune. Lucrarea sa din afara nu avea limite. Ca tanara nevoitoare mireana ea a propovaduit Cuvantul lui Dumnezeu din sat in sat; a calauzit marea ei obste si sute de mireni printre primejdiile trupesti si duhovnicesti ale celor Doua Razboaie Mondiale si sub jugul comunist; a intemeiat orfelinate, a educat tineri si a tradus scrieri patristice pentru invatatura duhovniceasca a poporului sau.
Launtric, stareta Eufemia a trait in duhul vechilor Parinti ai pustiei: in post, in priveghere de toata noaptea si dormind doar asezata. Pentru aceasta Dumnezeu i‑a daruit darul inainte‑vederii si al tamaduirii.
Innoitoare a sase manastiri, ea a reintemeiat viata monahala chinoviala in tara sa in asa masura, incat randuiala monahala asezata de ea s‑a folosit in manastirile de maici din intreaga Serbie.

Nr. de pagini : 176
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1573 sec