Foame si sete dupa Dumnezeu - intelesul si folosul postului

Foame si sete dupa Dumnezeu - intelesul si folosul postului
-10%
Editura:
Categoria: Religie
Preț: 42,30 lei
47,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Mantuitorul ne indeamna sa ne bucuram cand postim, pentru ca postul se realizeaza ca semn al foametei si al setei dupa Dumnezeu si pentru ca prin post ne despovaram sufletul de pacate si ne imbogatim cu virtuti sfinte.

In acest sens, postul adevarat nu este intristare, ci este bucurie. Sunt o multime de credinciosi care de-abia asteapta perioada de post, iar unii dintre ei chiar regreta cand se termina perioada de post unit cu rugaciunea, deoarece acestia au trait mari bucurii duhovnicesti in timpul postului.

Dar cine sunt cei ce se bucura? Sunt cei care nu au trait postul doar ca pe o renuntare la anumite alimente, la produsele de origine animala, carne, lapte, oua, ci au simtit ca, postind din punct de vedere material, s-au hranit si s-au imbogatit mult din punct de vedere spiritual, duhovniceste.


Postul este si arma de lupta impotriva ispitelor venite de la demoni, precum si izvor de ravna sfanta dupa Dumnezeu, care uneste pe dreptii Vechiului Testament cu sfintii Bisericii lui Hristos.


Din punct de vedere al asprimii lui, postul poate fi de mai multe feluri:

a) Postul total sau ajunarea propriu-zisa, adica abtinerea totala de la mancare si bautura ca si Postul lui Moise si al Mantuitorului Hristos;

b) Postul aspru (xirofagie) in care se permite doar hrana uscata (paine, fructe uscate sau seminte, legume si apa) ca si postul Sf. Ioan Botezatorul in pustia Irodanului;

c) Postul comun sau obisnuit, in care se permite mancare gatita din alimente de origine vegetala (inclusiv untdelemnul), excluzandu-se orice aliment de origine animala (carne, inclusiv pestele, untura sau grasimea, ouale, laptele si toate derivatele lui). Este postul practicat de majoritatea credinciosilor.

d) Postul usor, numit si dezlegare, in care se permite consumarea pestelui, untdelemnului si vinului, in perioadele cand se tine post aspru. Dezlegarea se acorda pentru sarbatorile mai importante din perioada postului aspru. (ex. Bunavestire si Duminica Floriilor din Postul Sf. Pasti).”


Nr. de pagini : 246
Anul aparitiei : 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1402 sec