Misiune pentru mantuire. Lucrarea Bisericii in societate

Misiune pentru mantuire. Lucrarea Bisericii in societate
-10%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Religie
Preț: 84,60 lei
94,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intr-o lume in care toate aspectele sociale sunt afectate de secularizare, intr-o lume in care se incearca diminuarea rolului lui Dumnezeu in creatie si al Bisericii in viata cotidiana, intr-o lume in care compromisul cu duhul lumesc este din ce in ce mai prezent, Intaistatatorul Bisericii noastre ne ofera un medalion ce reuneste documente oficiale, cuvantari, mesaje, interviuri, scrisori de condoleante si interventii punctuale ale Preafericirii Sale, ce se inscriu in contributiile aduse ca raspuns la problemele pastoral-administrative si social-misionare din viata societatii romanesti.

"Cred ca este necesara o dezvoltare a dialogului dintre teologii clerici si teologii laici, pe de o parte, dar si intre teologi si oamenii de alte profesii, pe de alta parte. De pilda, dialogul dintre preoti si medici, ca si cel dintre preoti si educatori este foarte necesar, mai ales ca avem mari probleme cu acei copii care au ramas in tara in timp ce parintii lor s-au dus sa castige un ban in strainatate. Acestor copii li se schimba comportamentul, le scade eficienta in ceea ce priveste asimilarea materiilor de invatamant sau frecventarea scolilor.

Deci, este nevoie de o gandire in dialog, in echipa, de oameni cu un scop comun, dar cu pregatire diferita. Faptul ca unii studenti in teologie studiaza si alte discipline este benefic mai ales pentru dialogul cu stiintele universului, ale naturii. Pe de alta parte, nu dialogul in sine este un scop, ci modul in care facem relevanta traditia si credinta pentru viata cotidiana, intelegem ce semnificatie are crezul, icoana, sau rugaciunea pentru viata noastra zilnica.

Avem nevoie de a cunoaste Teologia, dar si de a-i asculta pe credinciosi pentru ca, adesea, discursul direct, corect si academic nu se leaga de nevoile imediate ale credinciosilor".

Nr. de pagini : 992
Anul aparitiei : 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1238 sec