Gesturile care ii tradeaza pe politicieni

Gesturile care ii tradeaza pe politicieni
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Curs
Preț: 21,53 lei
29,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Gesturile care ii tradeaza pe politicieni este o lucrare esentiala pentru a descifra atitudinile, posturile si, in consecinta, ipocrizia oamenilor politici. Cartea este utila atat specialislilor in psihologia comportamentala, cat si publicului larg, caruia ii va oferi o lectura facila, cu exemple sugestive si actuale. Invatati sa recunoasteti gesturile care ii tradeaza pe politicieni si sa votati in cunostinta de cauza!


Vreti sa stiti ce gandesc de fapt oamenii politici si mai ales cand spun minciuni? Studiati-le gesturile si posturile, cu precadere trei dintre ele: cum isi incruciseaza bratele, cum isi incruciseaza degetele, la ce ureche tin telefonul atunci cand vorbesc. Aflati care sunt profilurile gestuale - Cartezian, Challenger, Creativ, Idealist, Narcisic, Relational, Senzitiv si Tribal - si invatati sa va recunoasteti propriul profil!
   Psiholog si scriitor, expert in comunicare nonverbala si in limbajul gestual, Joseph Messinger trece in revista gesturile care tradeaza personalitatea politicienilor. Autorul a petrecut mai mult de sase luni in Adunarea Nationala, printre deputatii francezi. Le-a studiat fiecare gest in timpul dezbaterilor, in emisiunile de televiziune sau in cadrul intalnirilor cu electoratul. Aceste gesturi, mai ales atunci cand"spun altceva" decat spun cuvintele, ne dezvaluie adevaratul profil psihologic al celor care aspira la functii in stat.Prefata ... 11
Charisma in politica ... 17

   PARTEA I

Sa pregatim cadrul! ... 25

   PARTEA A II-A

Triburile, clanurile si familiile gestuale in politica ... 43
Profilul Cartezianului ... 47
Profilul Challengerului ... 52
Profilul Creativului ... 57
Profilul Idealistului ... 61
Profilul Narcisicului ... 68
Profilul Relationalului ... 72
Profilul Senzitivului ... 77
Profilul Tribalului ... 83

   PARTEA A III-A

Reuniune la varf ... 93
A de la ... 96
B de la ... 97
D de la ... 100
G de la ... 110
I de la ... 110
i de la ... 118
M de la ... 121
O de la ... 135
P de la ... 137
S de la ... 141
V de la ... 150

   PARTEA A IV-A

Candidatii la presedintie ... 153
Nicolas Sarkozy, omul care valora 50 de miliarde de euro ... 153
Francois Hollande ... 178

Bibliografie ... 206


...candidatului la presedintie si al altor staruri din zona politica. M-am ocupat, in continuare, de adaugarea frecventelor repetitive ale fiecarei grile gestuale, care este alcatuita din cele trei coduri. Ne vom ocupa, apoi, de urmatoarea clasificare: 4 gesturi care presupun 16 profiluri ale caror portrete le voi descrie pe scurt.

   Votati pentru un alt eu!

   Dupa ce ati citit portretul candidatului care va intereseaza, nu va ramane decat sa calculati nivelul de compatibilitate personala pe care il aveti cu el. Mi se pare evident ca, daca votati in mod traditional cu dreapta, sa inclinati in favoarea unui candidat care corespunde preferintei dumneavoastra politice. Si aici intervine criteriul cel mai semnificativ, cel al identificarii gestuale in oglinda.
   Va revine personal sarcina de a va stabili profilul gestual de alegator intrand pe site-ul joseph-messinger.fr. Cand veti sti carui trib sau carui clan apartineti, va veti putea alege candidatul la prezidentiale in cunostinta de cauza: va fi clona dumneavoastra gestuala, un fel de var indepartat despre care ati pastrat cea mai placuta amintire. Nu mai votati pentru un candidat in functie de starea de spirit din ziua respectiva, ci votati pentru un presedinte care va seamana. in concluzie, va propun sa votati pentru o parte din dumneavoastra.
   Banuiesc din capul locului care vor fi obiectiile filosofilor de cafenea si ale formatorilor de opinie din media si tin sa le raspund pe loc, inainte sa apuce sa-si exprime scepticismul. Metoda pe care o propun nu vizeaza balcanizarea cititorilor, nici tribalizarea raporturilor sociale, are doar menirea sa ne faca sa constientizam dimensiunea emotionala care ne va permite sa doboram zidurile etico-religioase care se inalta intre francezii nascuti aici si cei de adoptie. Este imperios necesar sa ne angajam cu totii in aceeasi lupta, cea a unui dialog cetatenesc care va fi mai profitabil decat revoltele populare. Cum poti avea o viata de cuplu cu un partener pe care nu-l placi? Cum se pot accepta deciziile unilaterale ale unui primar, ale unui deputat sau ale unui presedinte de consiliu regional, carora li se opune majoritatea locuitorilor regiunii, ai circumscriptiei sau ai comunei? Pentru ca retelele cetatenesti sa devina grupuri de presiune eficiente, este absolut necesar sa doreasca sa actioneze impreuna. Compatibilitatea psihogestuala este o legatura emotionala puternica, un liant care consolideaza dimensiunea relationala intre elementele grupului. Trebuie sa ne opunem minoritatii care isi imagineaza ca poate impune majoritatii reguli de viata care ii privilegiaza interesele personale in detrimentul calitatii vietii sociale, in general, si a solidaritatii pe care o dispretuieste. Nu lasati solidaritatea sa dispara caci, daca acest liant inceteaza sa existe, Franta va semana cu o tara africana condusa de o elita dispretuitoare, care se bazeaza pe nepotism. Sa obligam elitele de dreapta si de stanga sa regaseasca drumul corect si sa se angajeze in santiere sociale avand ca subiect saracia, violenta, educatia, conditiile de viata ale unui sfert de lume franceza etc, dar sa trecem peste asta, caci nu santierele sunt cele care lipsesc. Sa trecem direct la partea practica!

   Care este profilul dumneavoastra gestual?

   Trei gesturi sunt suficiente pentru a va stabili profilul psihogestual:
   - Cum va incrucisati bratele?
   - Cum va incrucisati degetele?
   - La ce ureche tineti telefonul?

   Ati intrat pe site-ul meu si ati facut doua teste gestuale: cele 3 gesturi sau 8 profiluri si cele 4 gesturi sau 16 profiluri. Daca sunteti stangaci, programul inverseaza datele. De exemplu, un Cartezian dreptaci incruciseaza bratul stang peste dreptul, degetul mare drept peste stangul si isi asculta interlocutorul la urechea stanga. Daca reproduceti aceleasi lateralitati, dar scrieti cu mana stanga, sunteti Tribal, profilul opus Cartezianului.


Anul aparitiei: 2012
Traducator: Aurelia Ulici
cartea cuprinde 208 pagini in format 13x20cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2460 sec