Ghid de pregatire pentru BACALAUREAT 2008 - Limba si literatura romana

Ghid de pregatire pentru BACALAUREAT 2008 - Limba si literatura romana
-20%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 256
Categoria: Generalitati
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Ghid de pregatire pentru BACALAUREAT 2008 - Limba si literatura romana

Prezentare:

Lucrarea de fata a fost conceputa in scopul sprijinirii elevilor in pregatirea examenului de Bacalaureat, in conformitate cu noua programa a acestui examen, comunicata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Ea este structurata in trei mari sectiuni.
In prima si a doua sectiune au fost selectate modele ale unui numar de cincizeci de Subiecte 1 si, respectiv, ale unui numar de cincizeci de Subiecte 2 din cele fixate de MECT pentru examenul de Bacalaureat, sesiunile iunie-iulie si august 2007, impreuna cu rezolvarile corespunzatoare.
In sectiunea a treia, tinand cont de noua programa, s-au introdus cele mai importante notiuni privind formarea si evolutia limbii romane, elemente de stilistica, de limbaj poetic si prozodie. Conform noii programe, s-a realizat un capitol despre curentele culturale si literare iar, pentru ca elevii sa poata integra scriitori in epoca in care acestia au creat, s-a alcatuit si o periodizare a literaturii romane.
De asemenea, pentru fiecare dintre scriitorii canonici s-au realizat unul sau mai multe comentarii literare. Acestea au fost organizate pe genurile si pe speciile literare studiate in liceu, iar in cadrul fiecarui gen, pentru facilitarea studiului, s-au introdus concepte operationale ale respectivului gen.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1224 sec