Ghid de supravietuire in universul profesional. Cum sa facem fata situatiilor stresante

Ghid de supravietuire in universul profesional. Cum sa facem fata situatiilor stresante
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Altele
Preț: 17,33 lei
24,07 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Mai este oare posibil, in conditiile actuale din lumea tulbure a muncii, sa fim multumiti la serviciu? Cum trebuie sa procedam pentru a depasi conjuncturile stresante, ce am putea face pentru a ne adapta si a supravietui in medii ostile, pentru a reusi sa gestionam situatiile conflictuale? Cum putem sa stabilim relatii corecte, astfel incat sa fim apreciati de catre colegii si superiorii nostri? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care isi propune sa ne ofere un raspuns reputatul psihosociolog francez Jacqu es Salomé. Schimbarea ce trebuie facuta consta in a da un sens muncii, incat sa nu lasam ca nefericirea sa se adune, sa se reverse, sa ne invadeze viata.
Autorul ne impartaseste cu generozitate solutii pentru depasirea crizelor identitare si relationale la locul de munca, pentru a invata sa respectam si sa ne facem respectati, pentru a ne proteja integritatea fizica, psihica si morala. Toate acestea, pe baza impresionantei experiente personale a autorului si aplicand principiile metodei sale ESPERE, precum si cateva reguli esentiale de igiena a conexiunilor interumane.

Jacques Salomé este psihosociolog, formator in domeniul relatiilor umane si scriitor. A fondat, la Roussillon-en-Provence, Centrul de formare in relatii interumane„Le Regard fertile“, in cadrul caruia a instruit, de-a lungul timpului, peste 60 000 de asistenti sociali, medici, psihologi si consultanti. Este si creatorul metodei ESPERE (Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala), al carei scop consta in a pune la dispozitia oamenilor un mod de relationare viabil, facil si eficient. A scris zeci de carti despre comunicarea inter si intrapersonala. A publicat cronici in reviste precum Psychologies Magazine, Enfance Majuscule, Santé Intégrative (Franta), Recto-Verso, Génération Plus (Elvetia), Vivre le primaire, Vivre (Canada). Scrie, de asemenea, romane si poezie.

„Un fenomen editorial: Salomé este unul dintre putinii autori care scriu nu numai bestselleruri, ci chiar, adica volume care se vand excelent si dupa multi ani de la aparitie.“
L’Express

„Jacques Salomé si-a dedicat viata scrierii de… Dar el face mai mult decat sa spuna povesti: ca deziluzionist notoriu, ne vaneaza credintele ale caror vremuri au apus, rastoarna de pe soclu zeitatile domestice pe care le veneram. Demasca sechelele atotputerniciei infantile ce domina reprezentarile noastre legate de nevoia deranjanta de perfectiune, astfel incat sa invatam sa ne iubim asa cum suntem, cu toata modestia.“
Maryse Legrand, psiholog clinician

„Surprinzatoare, aceasta noua carte a lui Jacques Salomé a fost intocmita sub forma unor mici texte, a unor mici bijuterii– tot atatea eseuri meditative asupra valorii muncii si a celui care munceste, asupra satisfactiei de a actiona si asupra vietii profesionale.“
Psychologies Magazine

Jacques Salomé este psihosociolog, formator, scriitor si poet. Si-a obtinut licenta in psihiatrie sociala laÉcole Pratique des HautesÉtudes en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare in relatii interumane„Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence, unde preda o buna parte din cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III.

A format pana in prezent peste 60 000 de asistenti sociali, medici, psihologi si consultanti. A tinut conferinte si cursuri de formare si are discipoli (moderatori in metoda ESPERE si formatori de moderatori) in Franta, Belgia, Québec, Elvetia, Insulele Réunion, Romania.

A scris peste 50 de carti si este coautor al unor lucrari de referinta despre comunicare si cuplu, precum si teoretician in cadrul Asociatiei pentru Comunicare Relationala prin Ascultare Activa. Cartile sale au fost traduse in peste 25 de limbi, inclusiv in limba romana (8 titluri aparute la Curtea Veche Publishing). Semneaza cronici permanente in revistele Psychologies (Franta) si Le Guide Ressources (Canada); are  numeroase aparitii in presa francofona (articole cu si despre el, interviuri si cronici ale conferintelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médecine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage.

Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1413 sec