GRAMATICA LIMBII LATINE

GRAMATICA LIMBII LATINE
-28%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Gramatica
Preț: 21,60 lei
30,00 lei (-28%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

GRAMATICA LIMBII LATINE
Gramatica limbii latine este un excelent instrument de învăţare pus la dispoziţia celor interesaţi de studiul limbilor şi al culturii clasice, dar şi a celor pasionaţi de fenomenul lingvistic în genere, căci o bună stăpânire a limbii române şi a altor limbi romanice presupune o cunoaştere a izvoarelor acestora.

În prima parte a lucrării, autorul tratează sistematic şi riguros domeniile gramaticii (fonetica, morfologia, sintaxa propoziţiei şi a frazei). Explicaţiile, formulate într-un limbaj accesibil care trădează experienţa didactică a autorului, sunt urmate de un amplu inventar de cuvinte, sintagme sau propoziţii, exemplificând cu prisosinţă problema de gramatică pusă în discuţie. Pe lângă exemplele create de autor, lucrarea favorizează întâlnirea cititorului cu fragmente din operele autorilor latini care aparţin celor mai diverse genuri şi epoci literare, autorul dedicând în continuare un spaţiu tratării sintetice a unor noţiuni de stilistică şi versificaţie latină, mai puţin cunoscute cititorului. Partea a doua oferă marelui public o serie de informaţii despre cultura şi civilizaţia romană, cum ar fi: calendarul roman, unităţile de măsură şi numele romane, originea gamei muzicale, texte şi expresii latineşti consacrate.

Cartea este o pledoarie convingătoare pentru studiul latinei, pe nedrept numită o limbă "moartă", căci recunoaştem amprenta ei ori de câte ori rostim româneşte.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1167 sec