Gramatica limbii latine. Cu exercitii aplicative si cheia acestora (Virgil Matei)

Gramatica limbii latine. Cu exercitii aplicative si cheia acestora (Virgil Matei)
-15%
Anul publicării: 2014
Categoria: Generalitati
Preț: 24,57 lei
28,90 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Gramatica limbii latinereprezinta un valoros instrument de invatare foarte necesar atat elevilor, cat si celor interesati de studiul limbilor si culturii clasice, precum si de fenomenul lingvistic in genere, deoarece cunoasterea corecta a limbii romane si a altor limbi, indeosebi a celor romanice, necesita o cunoastere a izvoarelor istorice.

Cartea de fata cuprinde, in partea I, domeniile gramaticii (fonetica, morfologia, sintaxa propozitiei si a frazei), urmate riguros de explicatii teoretice si de exemple din autorii latini din diferite epoci ale literaturii. Lucrarea mai cuprinde o prezentare sintetica a unor notiuni de stilistica - figurile de stil etimologice, sintactice, semantice, retorice - si o introducere in poezia latina privind regulile prozodice, metrica si principalele versuri - hexametrul si pentametrul - mai putin cunoscute de cititori. In partea a II-a, sunt prezentate o serie de notiuni de cultura si civilizatie romana - calendarul roman, numele la romani, unitatile de masura, abrevieri si formule, unele folosite si azi, originea gamei muzicale, expresii latine consacrate. In plus, cartea mai contine numeroase exercitii de traducere si de retroversiune, care pot fi date elevilor ca teme de rezolvat, precum si CHEIA REZOLVARII acestora, dandu-le astfel posibilitatea de autocontrol.

Predarea limbii latine este si un prilej de a deprinde elevii cu vorbirea corecta, lucru realizabil odata cu insusirea diferitelor probleme de gramatica.

Studiul civilizatiei si a limbii latine creeaza si dezvolta cadrele mentale obligatorii, pentru o persoana care vrea sa se afirme in tara sa si in alte tari. Mult mai bine isi gaseste locul, intr-un context international concurential, un tinar cultivat, care a mai auzit si de Motzart, Rafael sau Vergilius, si care are o perspectiva asupra trecutului Europei.

Gramatica de fata pledeaza cu multa convingere pentru studiera limbii latine, pentru ca ea nu este o limba„moarta”, cum se afirma uneori de catre necunoscatori, ci, dimpotriva, amprenta ei apare, ori de cate ori auzim sau vorbim romaneste.

Format: 147x205 mm
Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 394
Vezi și alte cărți: Gramatica, LATINE

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1188 sec