Guvernanţii din umbră şi societăţile secrete

Guvernanţii din umbră şi societăţile secrete
-10%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 144
Format: 15x23cm
Preț: 21,96 lei
24,40 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Guvernanţii din umbră şi societăţile secrete - Serge Hutin. Guvernanţii din umbră şi societăţile secrete.

Oamenii care ocupă prim-planul scenei politice dispun de o putere reală? Aceasta este problema esenţială pe care Serge Hutin o analizează în această carte unde demonstrează, cu o serie de exemple stupefiante, că soarta naţiunilor depinde deseori de voinţa unor grupuri de oameni care nu au nici o funcţie oficială.
Este vorba de societăţi secrete, adevărate criptoguverne, care ne hotărăsc soarta fără ştirea noastră. Existenţa lor nu poate fi presimţită decât atunci când un fapt neprevăzut îi obligă să acţioneze la lumina zilei.
Un exemplu luat la întâmplare. Între cele două războaie mondiale, o tânără femeie a făcut dezvăluiri în lucrarea ei "Călătorii în caleidoscop". A murit în mod misterios chiar în seara cocteilului de lansare a lucrării, iar a doua zi, personaje anonime cumpărau toate exemplarele tipărite ale cărţii de la editor. Iar cele deja distribuite presei au dispărut şi nici o cronică nu a apărut în vreun ziar.
Astfel, se pune problema fascinantă a existenţei pe pământ a unei ierarhii oculte de guvernanţi care veghează (la nevoie, prin folosirea sistematică a forţei când răsturnările sunt necesare într-o anumită perioadă a ciclului omenirii) ca mişcarea istoriei să se deruleze conform cu normele generale, transcendente în raport cu indivizii şi chiar cu grupurile.
Oamenii sunt doar nişte pioni pe eşichierul istoriei?

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.128 sec