HIPNOTERAPIA - teorie şi practică

HIPNOTERAPIA - teorie şi practică
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 340
Format: 17X25
Categoria: Psihologie
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Secole de-a rândul, hipnoza a fost considerată ca o acţiune magică menită să influenţeze comportamentul uman prin mijloace paranormale. Această aură de mister care persistă şi astăzi face ca aşteptările oamenilor faţă de hipnoză să fie exagerate şi nerealiste. Unii o consideră un panaceu unicversal care poate rezolva orice problemă medicală sau psihologică, în timp ce alţii se tem de ea având impresia că pot fi controlaţi de forţe oculte. Ştiinţa modernă a demitizat hipnoza demonstrând prin metode psihofiziologice că aceasta este o stare de relaxare mai profundă în care putem programa psihicul nostru pentru sănătate şi eficienţă.
În această lucrare sunt prezentate atât aspectele teoretice, mecanismele fenomenului hipnotic, cercetări moderne din domeniu cât şi metode practice de aplicare a hipnozei în afecţiunile nevrotice şi psihosomatice.
Hipnoza rămâne o opţiune de tratament care poate funcţiona independent sau în combinaţie cu alte tehnici psihoterapeutice de scurtă durată.
Lucrarea se adresează medicilor şi psihologilor dar şi publicului larg care poate afla ceva mai mult despre tainele hipnozei şi despre mecanisele de prevenire şi combatere a stresului.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1411 sec