Însemnările unui nebun. Nasul. Mantaua

Însemnările unui nebun. Nasul. Mantaua
PRP: 19,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 16,58 lei
Diferență: 2,92 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2007
Pagini: 173

DESCRIERE

Însemnările unui nebun. Nasul. Mantaua - N.V. Gogol.Ce poate fi mai nebunesc decât, trezindu-te într-o dimineaţă, să constaţi cu uimire, aşa cum i se întâmplă lui Kovaliov, absenţa propriului nas? Zadarnic încearcă el să-l prindă şi să-l reaşeze în locul cuvenit, nasul nu mai vrea şi pace...Este o farsă? Este vrăjit eroul de către Podtochina? Sau... totul rămâne doar un vis? Spre această dezlegare se pare că ne conduce şi titlul povestirii - în limba rusă, Nos nu este altceva decât scrierea inversă a cuvântului son, „vis". Astfel, mergând pe linia Rabelais-Sterne, Gogol foloseşte „pierderea nasului" ca simbol pentru reprezentarea complexului castrării - lui Kovaliov fiindu-i ameninţate atât poziţia socială, cât şi succesul la femei.

Nici Akakii Akakievici nu este un personaj mai puţin straniu. Întâmplarea prin care trece el îi determină metamorfoza de la un individ şters, introvertit, la unul a cărui stimă de sine se îmbunătăţeşte radical odată cu schimbarea hainei. Scrisă urmând tradiţia filosofilor stoici, povestirea va avea un final simbolic-moralizator - boala şi moartea eroului fiind consecinţa dispariţiei greu-recuperabilei haine.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0676 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.