Mantaua. Povestiri. Nuvele

Mantaua. Povestiri. Nuvele
-18%
Autor:
ISBN: 978-973-46-0853-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 728
Format: 130x200
Categoria: Proza Diversa
Preț: 45,92 lei
56,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Mantaua. Povestiri. Nuvele

Prezentare:

Editie coordonata de Emil Iordache.

Traduceri de Emil Iordache, Aureliu Busuioc, Alexandru Cozmescu, Igor Cretu.

Editia de fata reproduce primele doua volume ale editiei de opere Gogol, coordonata de Emil Iordache, cu exceptia celor doua piese de teatru, Casatoria si Revizorul. Sint incluse cele doua volume de „povestiri ucrainene”, adica Serile din catunul de linga Dikanka si Mirgorod, cit si nuvelele (Nevski Prospekt, Nasul, Portretul, Mantaua, Caleasca, Insemnarile unui nebun si Roma). S-a incercat stringerea intr-un volum a integralei „prozei scurte” gogoliene: adresindu-se in primul rind publicului larg, prezenta editie nu include variante, ci vizeaza forma ultima la care a ajuns scriitorul, uneori dupa interventii si prelucrari masive ale operelor, chiar publicate.

„Pricina acelei veselii care s-a facut remarcata in primele mele scrieri se explica printr-o anume necesitate sufleteasca. Ma incercau accese de deprimare, inexplicabile chiar pentru mine insumi, care proveneau probabil din starea mea bolnavicioasa. Ca sa ma distrez, nascoceam toate lucrurile comice de care eram in stare.” (N.V. Gogol)

„Ce anume reprezinta fiecare dintre nuvelele lui Gogol? O comedie care incepe cu prostii, continua cu prostii, se termina cu lacrimi si care, in cele din urma, se cheama viata.” (V.G. Belinski)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.3051 sec