Institutii judiciare contemporane

Institutii judiciare contemporane
-20%
Preț: 47,92 lei
59,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
ISBN: 978-973-115-196-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 768
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Institutii judiciare contemporane

Prezentare:

Instituţiile judiciare, prin structura şi funcţiile lor, joacă un rol esenţial în apărarea şi consolidarea statului de drept. Calitatea personalului care alcătuieşte organele judiciare este şi ea hotărâtoare în realizarea promptă, echitabilă, eficientă, efectivă şi într-un termen rezonabil a actului de justiţie. De aceea, autorul şi-a propus să ne înfăţişeze, cu rigoarea cunoscută, principiile de organizare a sistemului judiciar şi statutul celor care înfăptuiesc actul de justiţie sau contribuie, prin mijloace specifice, la realizarea lui.

Lucrarea este destinată, în primul rând, tuturor acelora care îşi consacră eforturile cotidiene pentru ameliorarea actului de justiţie, independent de calitatea sau funcţia pe care o ocupă în cadrul mecanismului judiciar: judecători, procurori, avocaţi, consilieri juridici sau executori judecătoreşti. Şi nu în ultimul rând, monografia de faţă se adresează studenţilor facultăţilor de drept, interesaţi, majoritatea dintre ei, în a accede la o carieră juridică de succes. Sperăm că pentru aceştia lucrarea va constitui un argument în plus spre a se convinge de actualitatea afirmaţiilor lui Voltaire: „Il n’y à pas de métier plus noble que celui de rendre la justice”.

Publicul ţintă: judecători, procurori, avocaţi, consilieri juridici, executori judecătoreşti, studenţi ai facultăţilor de drept, masteranzi.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.