Internationala mea. Cronica unei vieti (Editie cartonata)

Internationala mea. Cronica unei vieti (Editie cartonata)
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Memorialistica
Preț: 73,76 lei
89,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ion Ianosi reconstituie in Internationala mea. Cronica unei vieti o epoca zbuciumata, dar si traseul unui destin cultural mai putin obisnuit.
 
Titlul volumului trimite, pe linga optiunea comunista din tinerete, la apartenenta multipla a autorului (evreu maghiar, vorbitor si de germana si rusa, dar care s-a afirmat profesind si scriind in limba romana) si la sinuozitatile politicii secolului trecut. Printre numeroasele jurnale, un exercitiu de onestitate precum cel de fata, completat cu bogate amanunte istorice, clarifica o parte din necunoscutele unui timp greu incercat.
 
„Util imi pare sa urmaresc pe firul vremii, cu precadere, fapte, intimplari, situatii si destine. Consemnindu-le, le comentez doar rareori. Evit, pe cit pot, enunturile apodictice. Las verdictele in seama materialului probator. Orice tentativa de reconstituire mai si selecteaza, completeaza, umple golurile memoriei. Amintirile sunt personale. N-am cum sa nu fiu subiectiv. Sper totusi ca mozaicul alcatuit sa corespunda lumii pe care am cunoscut-o si din care m-am impartasit.” (Ion Ianosi)ANUL APARITIEI:    2012
NUMAR PAGINI:    856
FORMAT:    160x235

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1298 sec