Ion Ianosi - 80
21,00 lei
30,00 lei (-30%)

Ion Ianosi - 80

Ion Ianosi - 80
-30%
Preț: 21,00 lei
30,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2008
Pagini: 350
Format: 13x20 cm
Categoria: Altele

DESCRIERE

Ion Ianosi - 80.

„Ianosi e viu, atent si emotionat de orice problema de parca acum abia ar intra, aplecandu-se usor, sub inaltul portic al Cunoasterii. Curios, profesand acea «dubla» curiozitate, rara azi – fata de «problema», dar si fata de cel ce o ridica. Fata de Fiinta. Cultura romana se poate felicita, in zilele si anii nostri un pic buimaci, unde Nordul valorilor pare a se fi ratacit undeva, in alte secole sau pe alte continente, ca poseda un cercetator, un profesor si un ins capabil de o asemenea cuprindere a unor platforme culturale atat de auguste si, aparent, contradictorii. Unul din putinii supravietuitori ai acelei Mitteleuropa sapientiale, acei indragostiti «fara pricina» de misterele artei si ale gandului, unul dintre acei, rari azi si in Europa, ce pasesc usor peste granite istorice si mentale, rigide pentru atatia, cu o gratie, cu o usurinta ce ne poate insela asupra acelui «depozit» afund de suferinta si travaliu, de tenacitate unica pe care numai prezenta unui «ideal» poate s-o explice. Iata unde putem gasi Idealul sau Modelul, dezorientati nu rareori de propriile noastre ezitari si esecuri.” (Nicolae Breban)

„Ianosi este un om pentru care problema morala exista, iar faptul acesta il asaza intr-o postura extrem de fecunda si de necesara, de mediator. Intr-o lume care devine tot mai conflictuala, uneori in mod stupid, cu totul superficial si aberant. Ion Ianosi cred ca ne da o lectie de economie de conflict. Vad in aceasta lectie si in persoana lui un model de seninatate, de sinceritate intelectuala, de europenitate.” (Mircea Martin)

„[…] stilul Ianosi; un stil unic in cultura romana. Nu e vorba, in cazul d-sale, de carti de eruditie pedanta, seaca, ci de carti scrise cu un mare talent literar, cred eu, si cu extraordinare capacitati de evocare.” (Gabriel Dimisianu)

„Am spus si cu alte prilejuri, am scris si cu alte ocazii ca Ion Ianosi este un dar facut literaturii romane. Oare avem puterea de a ne bucura de acest dar? Avem forta de a-l onora si de a ne minuna de el, asa cum se cuvine? Printre scriitorii romani, prietenul nostru e perceput drept un carturar evreu-maghiar atipic. Printre evrei e tratat drept un roman sadea. In Ianosi vad un model de prim rang, un mare carturar ce s-a inzidit in literatura romana, un scriitor care ar face onoare oricarei culturi majore a lumii. Ianosi este, apoi, un spectacol, in profida felului sau de a fi, aproape in ciuda sa…” (Aura Christi)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.