Ioan Les, Tratat de drept procesual civil. Volumul. II - Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Proces civil international

Ioan Les, Tratat de drept procesual civil. Volumul. II - Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Proces civil international
-10%
Autor:
Anul publicării: 2014
Categoria: General
Preț: 161,10 lei
179,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul al II-lea al Tratatului de drept procesual civil este consacrat cailor de atac, procedurilor speciale, executarii silite si procesului civil international. La alcatuirea acestui volum au contribuit si reputati specialisti din domeniul Dreptului executional si al Dreptului international privat.

Exegeza realizata si in cuprinsul acestui volum este una aprofundata si concordanta cu ultimele orientari doctrinare in materie, autorii remarcand diferentele dintre noile reglementari procesuale si cele care au fost promovate in Codul anterior de procedura civila. Autorii au insistat cu deosebire asupra noutatilor aduse de noul Cod de procedura civila in materia cailor legale de atac, cum sunt cele privitoare la procedura prealabila apelului si recursului, precum si la procedura de filtrare a recursurilor.
De asemenea, o analiza aparte este consacrata procedurii arbitrajului privat, dar si procedurilor speciale, insistandu-se in mod particular, asa cum este si firesc, asupra noilor proceduri speciale.

Materia executarii silite ocupa un loc important in sistemul noului Cod de procedura civila, iar textele care o reglementeaza au primit o„expansiune” semnificativa. De aceea, autorul acestei parti a Tratatului realizeaza o ampla investigatie a progreselor realizate de legiuitor in materie, fara a exclude si unele note critice, determinate de un formalism exagerat.

Cu aceeasi persuasiune si staruinta doctrinara este cercetat si procesul civil international, context in care se subliniaza particularitatile unor institutii in raport cu cele din dreptul comun, facandu-se referiri importante si la recentele reglementari ale Uniunii Europene in domeniu.

Colectivul de autori este incredintat ca si acest al doilea volum al Tratatului se va bucura de aceeasi receptivitate si va reprezenta un ghid teoretic si practic important nu doar pentru practicieni, ci si pentru studentii facultatilor de drept, pentru tinerii absolventi care azi sunt chemati sa contribuie la consolidarea statului de drept si la triumful justitiei, atat de incercate chiar si in istoria moderna a dreptului.


Autori: Calina Jugastru, Verginel Lozneanu, Adrian Circa, Eugen Huruba, Sebastian Spinei
Data aparitiei: Iunie 2014
Format: Academic
Pagini: 1000 (estimativ)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1220 sec